Uniek duel voor familie Solskjaer levert United nipte zege op

Reacties

In een voor de familie Solskjaer onvergetelijke wedstrijd is Manchester United er dinsdagavond maar net in geslaagd om Kristiansund, de nummer zeven van de Noorse competitie, op de knieën te krijgen. Het werd 0-1 door een strafschop van Juan Mata in de blessuretijd.

Uniek duel voor familie Solskjaer levert United nipte zege op

Vlak voor tijd vierde Noah Solskjaer zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van Kristiansund, waardoor hij dus tegen het team van zijn vader Ole Gunnar speelde. De middenvelder was al wel dertien keer uitgekomen in het tweede. Voorafgaand aan de wedstrijd meldde Solskjaer junior dat hij zich niet zozeer spiegelt aan zijn vader, als wel aan Michael Carrick.

De wedstrijd zal verder niet de geschiedenisboeken ingaan. Manchester United legde Kristiansund zijn wil op, maar erg efficiënt opereerden The Red Devils niet. Onder anderen Marcus Rashford was niet succesvol in de afronding. Zomeraanwinsten Aaron Wan-Bissaka en Daniel James maakten een wisselende indruk. Wan-Bissaka kwam sterk voor de dag, maar James stichtte weinig gevaar.

Na een uur voerde Manchester United liefst elf wissels door: onder anderen Tahith Chong maakte zijn entree. De negentienjarige Nederlander bracht energie en dynamiek in het spel van de Engelse recordkampioen, maar ook hij leek de 0-0 niet te kunnen voorkomen. Door toedoen van Mata, die een penalty afdwong én benutte, won de miljoenenformatie alsnog.

Lukaku
Romelu Lukaku was niet afgereisd naar Oslo. De Belgische aanvaller wordt nadrukkelijk in verband gebracht met onder meer Internazionale en Juventus, dat op zijn beurt Paulo Dybala zou laten gaan naar Manchester United.

De formatie van Solskjaer sluit de oefencampagne zaterdag af met een duel met AC Milan (in het kader van de strijd om de International Champions Cup), waarna ze op zondag 11 augustus in eigen huis aantreedt tegen Chelsea tijdens de eerste speelronde van de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe staat Manchester United ervoor?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.