Unicum Kadioglu levert Fener belangrijke punten op, Elia weer eens trefzeker

Fenerbahçe houdt zicht op deelname aan Europees voetbal volgend seizoen. Er werd zaterdagavond gewonnen van Göztepe, Ferdi Kadioglu maakte voor het eerst in zijn carrière twee doelpunten in één wedstrijd. Hij tilde zijn totaal voor Fenerbahçe van vier naar zes goals en deed dat op een belangrijk moment.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 1
Göztepe
Göztepe

Zo goed staan de topclubs, inclusief Fenerbahçe, er namelijk niet voor in Turkije. Istanbul Basaksehir, Trabzonspor en Sivasspor staan voorlopig op het podium, daarna komen Galatasaray, Besiktas en Fener pas aan bod. Laatstgenoemde club heeft de punten hard nodig om Europees voetbal af te dwingen voor volgend seizoen en dus kwam de bijdrage van Kadioglu als geroepen.

De voormalig speler van NEC maakte zijn doelpunten in de eerste helft. In de 25ste minuut nam Kadioglu de bal goed mee om vervolgens beheerst af te ronden. Vlak voor rust was het weer raak voor de Nederlandse jeugdinternational, met een hard schot passeerde hij de keeper van Göztepe voor de tweede keer.

Bij de 2-0 deed Kadioglu dat op aangeven van een andere speler met een verleden in Nederland. Ook Deniz Türüc, die drie jaar voor Go Ahead Eagles speelde, had een basisplaats bij Fenerbahçe. Spannend werd het door de aansluitingstreffer van Soner Aydogdu in de tweede helft nog wel, maar Fenerbahçe hield stand in eigen huis.

Zodoende legt Fener wat druk op nummer vijf Besiktas, dat in speelronde 30 het verschil weer naar vier punten kan tillen. Fenerbahçe kan zich alleen nog via de competitie plaatsen voor Europees voetbal.

Antalyaspor
Antalyaspor
0 - 2
İstanbul Başakşehir

Koploper Basaksehir won zaterdag ook, het werd 0-2 op bezoek bij Antalyaspor. Eljero Elia nam in de zevende minuut van de extra tijd de laatste goal voor zijn rekening. Het was pas de tweede goal deze competitie voor de Nederlandse aanvaller, die terug kan keren naar Nederland. FC Twente heeft interesse in hem.