Ultieme waardering voor Van Dijk in aanloop naar CL-finale

Reacties

Virgil van Dijk heeft in aanloop naar de Champions League-finale op 1 juni tegen Tottenham Hotspur nog maar eens een egoboost gekregen. De Nederlandse verdediger is door zowel de fans als de spelers van Liverpool verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen.

Ultieme waardering voor Van Dijk in aanloop naar CL-finale

Van Dijk rijgt de persoonlijke titels aaneen dit seizoen. Alleen de prijs van FWA (Football Writers' Association) Player of the Year ging aan de Nederlander voorbij. Journalisten verkozen Raheem Sterling boven de centrale verdediger. Verder werd Van Dijk wél door collega-spelers in de Premier League verkozen tot PFA Player of the Year, werd hij ook bij de officiële verkiezing van de Premier League verkozen tot de allerbeste van het afgelopen seizoen en nu hebben ook spelers én fans van Liverpool hun waardering laten blijken voor de 26-voudig Oranje-international.

Liefst 115 duizend fans van Liverpool gaven antwoord op de vraag wie speler van het jaar was van The Reds in het afgelopen seizoen. De fans van de Champions League-finalist waren eensgezind. Van Dijk kreeg bijna de helft (46,8 procent) van alle stemmen en bleef daarmee Mohamed Salah (23,9 procent) en Sadio Mané (11,3 procent) ruimschoots voor.

Maar niet alleen de fans kroonden de Nederlandse nummer vier tot Liverpool-koning van het seizoen, waarin The Reds met 97 punten één punt achter Manchester City eindigden in de Premier League. Ook Van Dijks ploeggenoten verkozen hem als beste van het seizoen. Van Dijk scoorde dit seizoen zes keer in 49 wedstrijden (38 in de Premier League, elf in de Champions League) voor Liverpool.

Salah mocht nog wel een prijs in ontvangst nemen. Hij maakte volgens Liverpool-fans de mooiste goal van het seizoen. Dat deed de Egyptenaar op 14 april in de thuiswedstrijd tegen Chelsea. Bij de vrouwen vielen Amy Rodgers (beste speelster volgens de fans) en Sophie Bradley-Auckland (beste volgens medespeelsters) in de prijzen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.