Ultee: 'Het is echt niet zo dat Fortuna niemand anders kon vinden'

Reacties

Sjors Ultee zegt het volste vertrouwen te voelen als nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De 33-jarige coach heeft er geen problemen mee dat eerst anderen werden benaderd, voordat hij intern naar voren werd geschoven.

Ultee: 'Het is echt niet zo dat Fortuna niemand anders kon vinden'
© Pro Shots

Ultee werkt inmiddels anderhalf jaar bij de Limburgers. De Utrechter werd gehaald als hoofdtrainer, maar functioneerde in de praktijk meer als assistent van Kevin Hofland. Daarna fungeerde Ultee als technisch manager, maar zijn invloed op technisch gebied was beperkt. Tevens werd hij assistent van Hofland, die op 11 november werd ontslagen. Na het ontslag van laatstgenoemde werd de Duitser Alexander Zorniger tot twee keer toe benaderd voor de functie van hoofdcoach. Daarna sprak de club met zijn landgenoot Bernd Hollerbach, die op het laatste moment de voorkeur gaf aan het Belgische STVV. Kortom: hoe geloofwaardig is het uitgesproken vertrouwen in Ultee eigenlijk?

Ultee: 'Dat Fortuna ook met andere trainers heeft gesproken, vind ik juist normaal. In een bedrijfstak waarin zoveel op het spel staat, moet je als club denk ik altijd om je heen kijken en op zoek gaan naar de beste optie. Ik ben niet de beste trainer van Nederland, of van Europa. De club heeft gekeken naar betere opties, dat vind ik niet meer dan logisch, en is uiteindelijk toch bij mij uitgekomen. Het is echt niet zo dat ze niemand anders konden vinden.'

Dat laatste merkte Ultee gek genoeg zelf van dichtbij. 'Als technisch manager heb ik de afgelopen weken zelf heel wat telefoontjes en mailtjes gehad van trainers die graag bij Fortuna wilden werken. En daar zaten ook collega's met grotere namen en reputaties tussen. Toch kiest de club voor mij, op basis van hoe ik de laatste weken als trainer en mens heb gefunctioneerd. Dat we de wedstrijden tegen Feyenoord en Vitesse verloren onder mijn leiding, maakt dat verhaal in mijn ogen alleen maar sterker. Als ze na twee overwinningen ineens voor mij hadden gekozen, dan was dat misschien een staaltje opportunisme geweest. Nu kijken ze door twee nederlagen heen', aldus de opvolger van Hofland.

Lees het volledige interview met de openhartige Ultee over zijn nieuwe aanstelling op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.