Uitzinnige fans zien Willem II peperdure punten pakken

Reacties

Willem II heeft een zeer belangrijke overwinning geboekt op RKC Waalwijk. Niet alleen nam de ploeg van trainer Zeljko Petrovic afstand van de degradatieplekken, tevens werd de opponent van vanavond tot op één punt genaderd. En dat allemaal onder toeziend oog van tweeduizend fans.

Uitzinnige fans zien Willem II peperdure punten pakken
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

De belangen waren voorafgaand aan het duel kraakhelder. In de strijd om handhaving waren de punten voor beide ploegen zeer welkom. Met de onlangs door Petrovic nog zo openlijk bekritiseerde Mike Trésor in de basis zette Willem II die belangen direct om in daden. De Tilburgers waren voor rust de betere ploeg en drongen continu aan. Gescoord werd er niet in het eerste bedrijf, al was Sven van Beek daar dichtbij. Hij raakte met een kopbal de lat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien minuten na rust was het wel raak. Na terugleggen van Trésor mocht Vangelis Pavlidis aanleggen. Zijn eerste poging strandde nog op het achterwerk van collega Kwasi Wriedt, die daarmee onbedoeld de bal panklaar legde voor een tweede poging. En dat buitenkansje liet de Griek zich niet ontnemen. Hij schoot de bal binnen en zorgde daarmee voor de heerlijke vreugde-uitbarsting van de fans.

In het vervolg gaf Willem II de voorsprong niet meer uit handen en bood een slotoffensief de ploeg van Fred Grim geen soelaas. Omdat Pavlidis bij een schot van afstand de paal als eindstation zag fungeren en RKC-goalie Kostas Lamprou een antwoord had bij een vrije trap van Derrick Köhn en de rebound van Pavlidis, bleef het bij 1-0. Daardoor heeft Willem II, dat in de slotminuten Ché Nunnely eveneens grote kansen zag missen, nu een voorsprong van negen en vier punten op respectievelijk ADO Den Haag en FC Emmen. Die ploegen komen later deze speelronde nog wel in actie.

Voor Petrovic was de zege extra bijzonder. Hij speelde in het verleden in twee periodes voor RKC Waalwijk en was er hoofdtrainer. Door de zege op zijn geliefde club is handhaving weer een stapje dichterbij.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De rapportcijfers:

Willem II Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.