Uitzichtloze situatie bij Arsenal: wie bevrijdt Özil uit de gouden kooi?

Reacties

De zomerse transfermarkt is nog ruim anderhalve week geopend en als Mesut Özil in de aankomende periode nog aan voetballen toe wil komen, zal hij in die periode toch echt een nieuwe club moeten gaan vinden. Een volgende kans bij Arsenal lijkt er simpelweg niet in te zitten.

Uitzichtloze situatie bij Arsenal: wie bevrijdt Özil uit de gouden kooi?
© Pro Shots

Arsenal heeft tot dusver vier wedstrijden gespeeld in dit seizoen (een in de strijd om het Community Shield, twee in de Premier League en een in het toernooi om de Carabao Cup) en bij al deze gewonnen duels zat Özil niet bij de wedstrijdselectie. De Duitse grootverdiener is fit en beschikbaar, maar komt simpelweg niet in de plannen van Mikel Arteta voor.

De 31-jarige Özil deed na de competitieherstart in het vorige seizoen ook al niet meer mee, wat betekent dat zijn laatste wedstrijd alweer van 7 maart dateert. Arteta werd gevraagd naar uitleg voor de absentie van Özil, die in zijn laatste contractjaar zit, en koos zijn woorden zeer zorgvuldig.

'Ik ben heel blij met mijn selectie en hoe moeilijk de spelers het ons als staf maken om een opstelling te maken', zei Arteta. 'Wij kiezen voor de spelers waarvan wij denken dat zij het beste zijn voor een bepaalde wedstrijd en we proberen steeds beter te worden. Je ziet dat het nu heel moeilijk is – niet alleen voor Mesut, maar ook voor andere jongens – om nog bij de groep te komen. Ik begrijp en respecteer jullie vragen, maar ik moet mijn job zo eerlijk mogelijk doen. Ik probeer de spelers die, in mijn optiek, de beste spelers voor de ploeg zijn te selecteren.'

De huidige situatie kent eigenlijk alleen maar verliezers. Het enorme salaris van Özil (naar verluidt krijgt de Duitser zo'n 400.000 euro per week bijgeschreven) drukt enorm op de begroting van Arsenal, maar Arteta is met zijn ploeg een weg ingeslagen en heeft geen sportieve reden om de meest creatieve speler uit zijn selectie weer in het team te brengen. Voor Özil dreigt daardoor een vervelend laatste contractjaar; tenzij er een club komt die hem uit de gouden kooi bevrijdt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.