Uitvallen Higuaín smetje op derby-winst Juventus

Zonder echt in de problemen te komen heeft Juventus zondagmiddag in de stadsderby tegen Torino gewonnen: 0-1. Napoli moet zodoende winnen om weer aan kop te komen in de Italiaanse competitie.

Uitvallen Higuaín smetje op derby-winst Juventus

De laatste keer dat Torino verloor in de Serie A was op 16 december tegen Napoli (1-3) en door een aardige reeks bevestigde de club uit Turijn zijn status als middenmoter in Italië. Die andere Turijnse club zette ook een sterke reeks neer, maar kwam op de ranglijst maar niet voorbij koploper Napoli.

In de Derby della Mole kon Juventus opnieuw de druk bij Napoli leggen, maar de wedstrijd begon slecht voor de uitclub. Higuaín moest het veld na vijftien minuten al verlaten met een enkelblessure. Federico Bernardeschi verving de Argentijn met succes, aangezien hij aan de basis stond van de openingstreffer.

Na ruim een half uur vond Juventus eindelijk het gaatje in de solide defensie van Torino, een strakke voorzet van Bernardeschi werd van dichtbij ingeschoten door Alex Sandro. Daarna bleef De Oude Dame het moeilijk hebben met de stadsgenoot, ook nadat Dybala zijn rentree maakte bij Juventus.

De spits miste deze week de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-2) wegens een hamstringblessure, maar kon tegen Torino weer speelminuten maken. Dybala liet zich kort na zijn rentree binnen de lijnen gelden, maar schoot van dichtbij hoog over.

De overwinning van Juventus kwam in de tweede helft niet meer in gevaar, waardoor de regerend kampioen voor even weer bovenaan staat in Italië. Het verschil met Napoli is twee punten, maar de formatie uit Napels komt later op de zondag nog in actie tegen degradatiekandidaat SPAL (aftrap 15.00 uur). Voor Juventus is het nu wachten op het blessurenieuws rond Higuaín. De belangrijke returnwedstrijd tegen Tottenham in de Champions League staat 7 maart op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen