Uitvallen Dumfries in ruime oefenzege domper voor PSV

Reacties

Voor de tweede keer op rij heeft PSV een oefenwedstrijd in winst omgezet. Na de 1-3 tegen Galatasaray werd dinsdag Olympiakos Piraeus opzij gezet: 4-0. Er was voor PSV ook minder goed nieuws, aanwinst Denzel Dumfries viel vlak voor rust geblesseerd uit.

Uitvallen Dumfries in ruime oefenzege domper voor PSV

De rechtsback van PSV liep een minuut voor het rustsignaal hinkend van het veld en werd op de bank behandeld aan zijn bovenbeen. Gevreesd wordt voor een spierblessure. Toen Dumfries naar de kant ging stond het 0-0 in Uden, waar het oefenduel tussen de kampioen van Nederland en de onttroonde kampioen van Griekenland werd afgewerkt.

In de tweede helft nam PSV het initiatief, maar ontsnapten de Eindhovenaren eerst nog aan een achterstand; Olympiakos raakte de lat. Daarna liep PSV aan de hand van aanvoerder Luuk de Jong snel uit. Binnen drie minuten was het twee keer raak voor De Jong, die op aangeven van Gastón Pereiro en Jordan Teze scoorde. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 3-0, invaller Daniel Schwaab profiteerde na een corner van een klutssituatie in de zestien en kopte binnen bij de tweede paal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Deze goal van de Duitse verdediger betekende niet het slotakkoord voor PSV. Donyell Malen liet zich ook op positieve wijze zien tegen Olympiakos, kort na de 3-0 werkte hij zich op kracht langs zijn directe tegenstander en Malen bleef vervolgens koelbloedig in de afronding: 4-0.

Voor PSV is dit na de overwinning op Galatasaray de tweede zege in de voorbereiding. Eerder werd er nog gelijkgespeeld tegen Xamax Neuchatel (1-1) en verloren van Anderlecht (5-3). Zaterdag staat de oefenwedstrijd tegen Valencia op het programma. Dit is vooralsnog de laatste oefenwedstrijd die PSV aangekondigd heeft.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries (45. Teze), Luckassen (73. Rigo), Viergever (62. Isimat-Mirin), Angeliño (81. Obispo); Hendrix (46. Schwaab), Rosario (83. Sadilek), Pereiro (82. Gakpo); Malen (81. Gudmundsson), De Jong (81. Piroe), Bergwijn (83. L. Duarte).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.