Uittocht in De Kuip: Feyenoord verhuurt Diemers aan FC Emmen

Reacties

Mark Diemers speelt dit seizoen voor FC Emmen. De promovendus uit Drenthe huurt de 28-jarige middenvelder van Feyenoord, dat donderdag ook al afscheid nam van Jorrit Hendrix. Diemers stond ook in de belangstelling van Fortuna Sittard en Vitesse.

Uittocht in De Kuip: Feyenoord verhuurt Diemers aan FC Emmen
© FC Emmen

Diemers kwam twee jaar geleden over van Fortuna Sittard en kwam onder trainer Dick Advocaat nog tot 38 officiële duels, waarin hij drie keer scoorde. Na de komst van Arne Slot was de rol van de Fries uitgespeeld. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord hem al aan Hannover 96, nu neemt Emmen de voormalig speler van FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap op tijdelijke basis over van de Rotterdammers.

'Mark is de aanvallende versterking waar we naar op zoek waren. Bovendien is hij multifunctioneel, dat heeft hij bij Feyenoord en Hannover aangetoond. In Duitsland speelde hij veelal op 6 en soms als 8. En op 10 heeft Mark zich in de Eredivisie al nadrukkelijk laten zien', weet voorzitter Ronald Lubbers. 'De onderhandelingen met Feyenoord kwamen woensdagmiddag in stroomversnelling en aan het eind van de middag waren we eruit.'

Diemers, wiens contract bij Feyenoord na dit seizoen afloopt, is de achtste zomerversterking voor Emmen. Eerder trok de gepromoveerde club onder anderen Richairo Zivkovic aan. Maikel Kieftenbeld keerde deze zomer ook terug in Drenthe, maar liep tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie tegen PSV een zware knieblessure op. Met Diemers haalt Emmen nu ook een speler met veel Eredivisie-ervaring (144 duels) in huis. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer M. Diemers
Meer over M. Diemers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.