Uitspraken Solskjaer geven Van de Beek hoop: krijgt hij een kans vanaf de aftrap?

Donny van de Beek lijkt woensdagavond te mogen hopen op een basisplaats in het League Cup-duel van Manchester United met Everton. Manager Ole Gunnar Solskjaer kan niet beschikken over Scott McTominay en kondigde bovendien aan te gaan rouleren.

Everton
Everton
0 - 2
Manchester United

Van de Beek moest het de laatste weken in de Premier League doen met korte invalbeurten tegen Sheffield United en Leeds United, terwijl hij in de derby tegen Manchester City negentig minuten lang op de bank bleef. ZIjn laatste basisplaats dateert daardoor al weer van 5 december, toen hij in de rust werd gewisseld tegen West Ham United en United in de tweede helft de 1-0 achterstand omdraaide.

Het geduld van de 23-jarige zomeraankoop wordt woensdagavond mogelijk beloond, want Solskjaer kondigde aan het League Cup-duel met Everton aan te grijpen om spelers rust te geven. 'We zullen een paar dingen veranderen', zei de Noorse manager. 'Een paar spelers deden eerder dit seizoen mee in de Carabao Cup en een paar hebben rust nodig na de wedstrijd tegen Leeds. Er zal een frisse ploeg staan.'

Bruno Fernandes miste in de Premier League en de Champions League nog geen wedstrijd en lijkt tegen Everton rust te krijgen.

Volgens Manchester Evening News is Bruno Fernandes een van de spelers die Solskjaer rust gaat geven. De Portugese spelmaker is onomstreden als aanvallende middenvelder, de positie waar Van de Beek ook tot zijn recht komt. Natuurlijk kan de ex-Ajacied ook uit de voeten als controlerende middenvelder, maar op die positie heeft Solskjaer met Fred, Nemanja Matic, Paul Pogba en McTominay meer opties.

Bij afwezigheid van de Schot, is de verwachting van de regionale krant dat Pogba en Matic tegen Everton het defensieve blok op het middenveld vormen met daarvoor Van de Beek. De Oranje-international speelde in september ook al in de basis tijdens de derde en de vierde ronde tegen Luton Town en Brighton & Hove Albion en mag nu dus mogelijk helpen een plek in de halve finale veilig te stellen.

Van de Beek gaf tegen Brighton zijn enige assist sinds zijn komst naar Manchester en scoorde tot nu toe alleen bij zijn debuut tegen Crystal Palace. Het wordt dus tijd dat hij weer eens van zich doet spreken, signaleert Manchester Evening News, in de wetenschap dat Bruno Fernandes eigenlijk onvervangbaar is. Ook Edinson Cavani krijgt waarschijnlijk een kans vanaf de aftrap.