Uitspraak Ondernemingskamer: Wang is macht volledig kwijt

Reacties

Hui Wang is geschorst als voorzitter van de raad van commissarissen van ADO Den Haag en raakt het beheer over de aandelen kwijt. Dat is de uitspraak van de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Uitspraak Ondernemingskamer: Wang is macht volledig kwijt

Wang mag wel aanblijven als lid van de rvc. De Ondernemingskamer stelt Ben Knüppe aan als nieuwe voorzitter met een beslissende stem. Daarnaast wordt er een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken bij ADO sinds United Vansen in januari 2015 de aandelen van de club in handen kreeg.

Alle aandelen van United Vansen worden tijdelijk overgedragen in beheer van J.A. van de Have. Ook het stemrecht ligt bij de beheerder, waardoor Wang zijn macht volledig is kwijtgeraakt. Volgens de Ondernemingskamer is het zaak dat de rvc en de algemene vergadering van aandeelhouders zo snel mogelijk weer naar behoren functioneert.

De Ondernemingskamer vindt het begrijpelijk dat de wisselende standpunten van United Vansen hebben geleid tot deze gebrekkige werking van de rvc. Dit ging voornamelijk over de storting van 3,7 miljoen euro aan de club. Deze is vastgelegd, maar door United Vansen niet op tijd en vervolgens slechts deels voldaan.

Toet en Jansma
Daarnaast sprak de Ondernemingskamer uit dat Kees Jansma en Martin Toet geen deel uitmaken van de rvc van ADO. Zij werden in augustus benoemd, maar United Vansen heeft daar nooit formeel akkoord voor gegeven. De bestuurders die United Vansen op het oog had, Chuqing Chen en Wen Zheng, zijn eveneens niet formeel benoemd en maken dus ook geen deel uit van de rvc.

De zaak die ADO had aangespannen tegen grootaandeelhouder United Vansen wegens vermeend wanbeleid diende donderdag. Beide partijen spraken zich uit over de aanstelling van een onafhankelijk bestuurder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.