Uitspraak CAS: Twente moet miljoenen betalen inzake transfer Corona

Reacties

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft dinsdag bepaald dat FC Twente alsnog 6,3 miljoen euro moet betalen aan Mattias Bunge, de Argentijnse zaakwaarnemer die betrokken was bij de aan- en verkoop van Jesús Corona. Tot dusver weigerde de club dit omdat het vreesde verstrikt te raken in een vermeende witwasconstructie waar een drugskartel bij betrokken zo zijn.

Uitspraak CAS: Twente moet miljoenen betalen inzake transfer Corona

Omdat Bunge meende recht te hebben op het geld, werd de zaak in december 2016 bij het CAS neergelegd. Dat heeft nu uitspraak gedaan, zo blijkt uit een verklaring op de website van Twente. 'Het CAS heeft het verzoek van FC Twente gewogen en belangrijk gevonden, maar is van oordeel dat zij slechts een oordeel behoort te geven over de verschuldigdheid van de gelden door FC Twente. Het is vervolgens aan de gewone rechter te beoordelen of FC Twente ook daadwerkelijk tot uitkering mag overgaan.'

In de zomer van 2013 maakten Twente voor de toen twintigjarige Corona 3,5 miljoen euro over aan CF Monterrey. Uit documenten op Football Leaks bleek al eerder dat de Enschedeërs een maand later 2,85 miljoen ontving van Bunge. Samen met zijn Mexicaanse mede-investeerders kreeg Bunge daarvoor een groot deel van de transferrechten, waardoor het er sterk op leek dat Twente als etalage moest fungeren om Corona te kunnen doorverkopen. Toen de Mexicaan, momenteel actief op het WK, in 2015 voor 10,5 miljoen euro verhuisde naar FC Porto, kreeg de club slechts dertig procent.

Twente moest vervolgens een bedrag van 6,3 miljoen euro overmaken naar een rekening op de Britse Maagdeneilanden, maar vreesde verstrikt te raken  in een vermeende witwasconstructie waar een drugskartel bij betrokken zou zijn en weigerde te betalen. 'FC Twente wil dit bedrag alleen betalen, als zij 100% zekerheid heeft dat er geen onregelmatigheden rondom deze transfer hebben plaatsgevonden of plaatsvinden', meldde de club in 2016. Twente zei er toen ook bij dat de zaak geen nieuwe financiële consequenties had. De verplichtingen zijn opgenomen in de jaarrekening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.