Uitgeruste Insigne wijst Napoli de weg in 'topper' tegen Milan

Napoli heeft geen fout gemaakt tijdens het thuisduel met AC Milan. De koploper van de Serie A won met 2-1 van de Rossoneri, waar trainer Vincenzo Montella steeds meer onder druk komt te staan.

Nadat José Callejon na een klein kwartier al een goede mogelijkheid onbenut had gelaten, opende Lorenzo Insigne in de 33ste minuut de score. In eerste instantie werd het doelpunt afgekeurd, maar na het raadplegen van de videoreferee besloot scheidsrechter Daniele Doveri de penalty alsnog toe te kennen.

Insigne bewees met zijn treffer het ongelijk van Giampiero Ventura, die als bondscoach van Italië besloot om Insigne de hele wedstrijd op de bank te houden tijdens het thuisduel met Zweden in de play-offs om een WK-ticket. Zonder de Napoli-aanvaller bleef het 0-0 in de return na de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd. Italië ontbreekt daardoor voor het eerst sinds 1958 op een WK, wat Ventura zijn baan kostte.

Na rust bleef Napoli de bovenliggende partij en leek de wedstrijd beslist toen invaller Piotr Zielinski in de 73ste minuut voor 2-0 zorgde. In de extra speeltijd bracht Alessio Romagnoli de spanning echter terug met een schot van afstand, maar het bleef bij 2-1 in Stadio San Paolo. Daardoor heeft Napoli nu 35 punten uit dertien duels, vier meer dan nummer twee Juventus dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

AC Milan bezet met negentien punten de zevende plaats, waardoor de druk op Montella opnieuw toeneemt. Ondanks de kwaliteitsinjectie afgelopen zomer, er werd liefst 194,5 miljoen euro aan nieuwe spelers geïnvesteerd door de Rossoneri, lijkt het gat met de subtop niet kleiner geworden te zijn.