Uitgerekend Nainggolan beslist uit de hand gelopen stadsderby

Reacties

Antwerp FC heeft zondagmiddag de zwaar beladen clash met Beerschot winnend afgesloten. Uitgerekend Radja Nainggolan maakte het verschil in het Olympisch Stadion.

Uitgerekend Nainggolan beslist uit de hand gelopen stadsderby
© Pro Shots
Beerschot
Beerschot
0 - 1
Antwerp
Antwerp

De in Antwerpen geboren Nainggolan speelde in de periode 2000-05 voor Germinal Beerschot, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nooit. Via vele omzwervingen belandde de nu 33-jarige middenvelder afgelopen zomer bij Antwerp, de grote rivaal van Beerschot. Het was lang onzeker of Nainggolan tijdig fit was voor de stadsderby, maar de dertigvoudig international van België was tijdig hersteld van een hamstringblessure.

Vanwege zijn verleden in de jeugd van Beerschot werd Nainggolan bijna exact een jaar geleden tot ambassadeur benoemd, maar dat is een doorn in het oog van de fans nu de middenvelder voor de grote rivaal speelt. Voorafgaand aan de aftrap werd een groot spandoek ontrold waarop Nainggolan met enkele Italiaanse bewoordingen - de middenvelder speelde van 2005 tot 2021 in Italië - werd vervloekt.

De sportieve wraak van Nainggolan was zoet, want in de 59ste minuut maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd. Van grote afstand schoot hij schitterend in de kruising. Twintig minuten voor tijd sloeg de vlam letterlijk in de pan, want een aanhanger van Beerschot sprintte naar het Antwerp-vak met een vuurpijl in de hand en vuurde hem af richting de meegereisde fans.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Beerschot
Meer over Beerschot
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer R. Nainggolan
Meer over R. Nainggolan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.