Uitgerekend Lukaku ontneemt Bosz kans op allereerste hoofdprijs

Reacties

Het Europa League-avontuur van het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz is ten einde. Aan de hand van Romelu Lukaku was Internazionale in de kwartfinale te sterk, waardoor de Nederlandse oefenmeester ook dit seizoen geen hoofdprijs gaat pakken.

Uitgerekend Lukaku ontneemt Bosz kans op allereerste hoofdprijs
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Bosz koos tijdens het do or die-duel in Düsseldorf voor Daley Sinkgraven als linksback, tegen het Inter van basisklant Stefan de Vrij. De beide Nederlanders maakten van zeer dichtbij een behoorlijk hectisch eerste halfuur mee. Dat begon met de 1-0 van Nicolò Barella, na een kwartier. Een schot van Lukaku werd geblokt, maar de middenvelder schoot de bal met buitenkantje rechts in de rebound knap in de verre hoek.

Die treffer bleek de aanzet tot een fase waarin van alles gebeurde. Niet veel later was het namelijk al 2-0 door de oersterke Lukaku. Hij kreeg de bal ingespeeld van Ashley Young en hield tegenstander Edmond Tapsoba op imponerende wijze van zich af. De Leverkusen-verdediger trok de Belgische spits uit onmacht naar de grond, maar in zijn val werkte Lukaku de bal knap binnen. Hij had ook de 3-0 op zijn schoen, maar Leverkusen had geluk dat keeper Lukás Hrádecky een geweldige redding in huis had.

Zéér knap: terwijl hij valt, werkt Romelu Lukaku de bal binnen.
© Pro Shots
Zéér knap: terwijl hij valt, werkt Romelu Lukaku de bal binnen.

Lukaku (die een record vestigde door voor de negende EL-wedstrijd op rij te scoren) was sowieso de absolute uitblinker aan de kant van de Italianen. Hoewel hij al het hele seizoen van doorslaggevend belang is voor Inter, wilde Bosz op de vooruitblikkende persconferentie niet te lang stilstaan bij zijn klasse. 'Ik houd er niet van om over één speler te praten, tenzij het Lionel Messi is. Anders doe ik dat niet. Als we verliezen, verliezen we niet van Lukaku', sprak de trainer.

Toch was de aanvalsleider maandag uiteindelijk voor een groot deel goed voor de overwinning van Inter, hoewel Leverkusen zich nog knap terugknokte. Kai Havertz combineerde (nog altijd binnen het halfuur) knap met Kevin Volland en schoot de 2-1 binnen. Nauwelijks een minuut na die aansluingstreffer leek het weer mis te gaan voor de Duitsers. De bal kwam tegen de schouder van Sinkgraven aan, maar scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande zag er hands in. Gelukkig voor de Nederlander werden de strafschop en de bijbehorende gele kaart teruggedraaid door de VAR.

Na rust kreeg Inter wat kansjes op de beslissing, maar Leverkusen beet zich vast in de wedstrijd, op jacht naar de laatste kans. Een grote mogelijkheid kwam er ook. Leon Bailey gaf voor, waarna Havertz en Volland net niet bij de bal konden. Kort voor tijd kon Tapsoba wél ingrijpen toen (wie anders dan) Lukaku gevaarlijk werd. In de dying seconds stond de Belg vervolgens nog tweemaal in de spotlights. Hij leek een penalty te mogen nemen, maar die werd wederom teruggedraaid door de VAR, waarna de 3-1 van zijn voet werd afgekeurd wegens een overtreding.

Zodoende bleef het bij 2-1, en dus gaat Bosz ook dit seizoen geen hoofdprijs winnen. Vier keer eerder was hij daar al heel dichtbij, maar met Heracles Almelo, Maccabi Tel Aviv, Leverkusen (alledrie in het nationale bekertoernooi) én Ajax (in de Europa League) verloor hij een finale.

De overgebleven twee EL-kwartfinales zijn Shakhtar Donetsk - FC Basel (de winnaar daarvan speelt tegen Inter) en Wolverhampton Wanderers - Sevilla. De twee laatste kwartfinales worden dinsdag gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.