Uitgerekend Clasie zet AZ op het juiste spoor tegen Sparta

AZ heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in zijn strijd om de tweede plek. Uitgerekend Jordy Clasie opende de score voor de Alkmaarders in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

AZ
AZ
2 - 0
Sparta Rotterdam

AZ trad tegen Sparta aan zonder zijn aanvoerder Teun Koopmeiners, die vorige week tegen Willem II een rode kaart pakte en een schorsing voor een duel kreeg. Deze minimale straf betekent dat Koopmeiners er over twee weken tegen Ajax wel weer bij kan zijn. De middenvelder werd zaterdag vervangen door Clasie, die onlangs nog in opspraak kwam omdat hij geschorst is geweest vanwege het overtreden van de gokregels.

Tegen een Sparta dat ook zijn aanvoerder miste (Adil Auassar was in contact geweest met een met corona besmet persoon) opende Clasie in de twaalfde minuut de score. Nadat Myron Boadu en Calvin Stengs al goede kansen had gekregen, schoot de vervanger van Koopmeiners vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Het was zijn eerste Eredivisie-goal sinds 21 oktober 2018. Destijds was Clasie nog speler van Feyenoord en scoorde hij tegen PEC Zwolle.

Sparta vocht zich in de thuiswedstrijd tegen AZ nog terug van een 0-4 achterstand, dus 1-0 leek helemaal haalbaar voor de ploeg van Henk Fraser. De gasten verstopten zich ook niet en kregen in de eerste helft mogelijkheden via Lennart Thy en Abdou Harroui. Vlak voor rust had Stengs de Alkmaarse marge moeten verdubbelen, maar na uitstekend voorbereidend werk van Jesper Karlsson raakte hij de bal verkeerd.

In de tweede helft schreef Karlsson alsnog een assist op zijn naam. De Zweed vond met een handig balletje invaller Dani de Wit, die de 2-0 binnenschoot. AZ speelde de wedstrijd hierna zonder zich maximaal te hoeven inspannen uit en neemt de tweede plek nu in ieder geval voor een dag over van PSV. De Eindhovenaren komen zondag in actie tegen VVV-Venlo.