Uitgerangeerde James knokt zich terug bij Zidane's Real Madrid

Reacties

James Rodríguez is weer helemaal terug bij Real Madrid. In de schaduw van het langverwachte debuut van Eden Hazard bij De Koninklijke stond zaterdag de revival van de Colombiaan. De spelmaker pur sang leek deze transferzomer lange tijd op weg naar de uitgang, maar pakte de kans die trainer Zinedine Zidane hem gaf tegen Levante met beide handen aan.

Uitgerangeerde James knokt zich terug bij Zidane's Real Madrid

Het verloop van de carrière van James spiegelt zich aan het spel dat de Colombiaan regelmatig op de mat legt: grillig. De absolute smaakmaker van het WK 2014 wisselde hoge pieken af met diepe dalen. In zijn eerste seizoen bij Real Madrid, onder trainer Carlo Ancelotti, ontpopte hij zich tot spil van het team. In 46 officiële duels kwam hij destijds tot 17 doelpunten en evenveel assists.

Hoe anders was het drie jaar later, toen James tijdens de Champions League-finale van 2017 tegen Juventus niet eens bij de selectie zat. Hij was uit de gratie geraakt bij Zidane en vertrok uiteindelijk in dezelfde transferzomer nog naar Bayern München, waar hij herenigd werd met Ancelotti. Daar kende hij een sterke periode, tot de Italiaan werd ontslagen en James te maken kreeg met diens opvolger Niko Kovac.

Verguisd
Bayern lichtte de voorbije transferperiode de optie tot koop van 42 miljoen niet, nadat James twee jaar op huurbasis was uitgekomen voor de club uit Beieren. De 28-jarige Colombiaan keerde terug bij De Koninklijke, waar hij opnieuw te maken kreeg met Zidane, die inmiddels weer was teruggekeerd als trainer. Aanvankelijk dreigde hij tussen wal en schip te vallen bij Real: Zidane zou het niet in hem zien zitten, terwijl hij door de blessure van Marco Asensio ook niet zou mogen vertrekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

James toonde zich op Instagram gelukkig met zijn terugkeer bij Real Madrid en dankt zijn fans voor het vertrouwen

Lang leek het erop dat James naar Napels zou vertrekken, waar Ancelotti inmiddels trainer was geworden van Napoli. Tot een overgang kwam het echter niet, waardoor hem niets ander restte dan te vechten voor een nieuwe kans bij Real Madrid. In de eerste competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo bleef James nog negentig minuten op de bank, maar tijdens de 1-1 remise in het duel met Real Valladolid speelde hij een klein uur mee.

Revival
Voor de interlandbreak miste hij het duel met Villareal wegens een kuitblessure, maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk tijd voor de échte comeback van El Diez. Terwijl alle ogen gericht waren op debutant Hazard (die inviel) was er stilletjes een plekje in de basis ingeruimd voor James. Bij de 2-0 van Karim Benzema liet James zien nog altijd over de kwaliteiten te beschikken van de topspeler van weleer. Met een listig passje zette hij de Fransman alleen voor de keeper. Het moet de ultieme beloning zijn geweest voor de eens zo verguisde middenvelder, die daarmee een belangrijke rol vertolkte in de 3-2 overwinning van zijn ploeg.

Na afloop toonde Zidane zich tevreden met de inbreng van James. 'Hij speelde goed en was zoals altijd comfortabel aan de bal', aldus de trainer tegenover Marca. 'Na zijn blessure is hij nog niet volledig fit, maar ik ben tevreden met wat ik gezien heb. Hij werkte hard, waardoor hij het kon opbrengen om de wedstrijd zelfs volledig uit te spelen. In iedere wedstrijd die hij tot nu toe speelde liet hij zien belangrijk te kunnen zijn. Ik ben heel blij voor hem.'

Tweede kans
En zo greep James de nieuwe kans die hij van Zidane kreeg met beide handen aan. Datzelfde gold eerder al voor Gareth Bale, die net als James deze transferzomer richting de uitgang werd gedirigeerd, maar uiteindelijk 'gewoon' bleef. Wellicht geïnspireerd door de Welshman toonde ook James aan nog altijd belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg uit Madrid.

Als James, nog altijd ongekend populair bij de fans van Los Merengues, zijn goede vorm definitief weet te hervinden moge duidelijk zijn dat Real nog altijd een uitstekende spelmaker aan de Colombiaan kan hebben.

James en Bale, eerder beiden nog persona non grata, zijn de laatste weken belangrijk voor Real Madrid
James en Bale, eerder beiden nog persona non grata, zijn de laatste weken belangrijk voor Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer J. Rodríguez
Meer over J. Rodríguez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.