Uitgerangeerde Bellerín neemt al na half jaar afscheid van Barcelona

Reacties

Héctor Bellerín vervolgt zijn carrière in Portugal. De rechtsback kwam nauwelijks aan speeltijd bij Barcelona en maakt daarom de overstap naar Sporting Portugal. Hij wordt binnengehaald als vervanger van Pedro Porro, wiens toekomst bij Tottenham Hotspur ligt.

Uitgerangeerde Bellerín neemt al na half jaar afscheid van Barcelona
© Pro Shots

Bellerín beschikte over een aflopend contract in Camp Nou. Door mee te werken aan zijn transfer, heeft Barcelona in ieder geval een transfervrij vertrek afgewend. Met concurrenten als Sergi Roberto, Jules Koundé, Ronald Araújo en Alejandro Baldé, die dit seizoen allemaal werden ingezet als rechtsback, was er voor Bellerín weinig uitzicht op speeltijd. Dit seizoen kwam hij tot slechts zeven officiële wedstrijden.

Bellerín doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Barcelona, maar debuteerde in het betaald voetbal voor Arsenal. Hij stond tot september vorig jaar onder contract in Londen en werd vervolgens binnengehaald door Barcelona met een eenjarig contract. Arsenal heeft wel recht op 25 procent van de transfersom die Sporting betaalt aan Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.