Uitgefloten Isco weigert aanvoerdersband bij vernederd Real

Reacties

Real Madrid zette zichzelf woensdagavond voor schut tegen CSKA Moskou en leed zijn grootste thuisnederlaag ooit in een Europese competitie (0-3). Vooral voor Isco, die de laatste tijd toch al niet lekker in zijn vel zit, werd het een avond om heel snel te vergeten.

Uitgefloten Isco weigert aanvoerdersband bij vernederd Real

Isco geniet niet het volledige vertrouwen van hoofdtrainer Santiago Solari en begon in de afgelopen vijf competitiewedstrijden van Real niet in de basis. Woensdag mocht de technicus wel weer starten tegen CSKA, maar Isco speelde een erg ongelukkige wedstrijd. Hij leed veel balverlies en werd, na het missen van een grote kans op de 1-2, uitgefloten door een deel van de eigen aanhang.

Daar was Isco niet van gediend. Wat willen jullie nou?, sneerde de middenvelder naar de fans (zie foto boven). De supporters bleven Isco bij de balcontacten die volgden uitfluiten. De dribbelaar reageerde passief, maar van binnen was hij zo kwaad, dat hij in de slotfase weigerde om de aanvoerdersband te dragen.

Marcelo werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en wilde de band overdragen aan Isco, de volgende captain op de lijst. 'Maar hij zei me dat ik de band maar aan Dani Carvajal moest geven. Waarom weet ik ook niet', zei Marcelo na afloop. 'De fluitconcerten waren niet alleen voor hem, maar voor ons allemaal. Maar als het publiek fluit, is het duidelijk dat je iets moet veranderen...

Ook Solari kon wel begrip opbrengen voor de onvrede van de Real-supporters. 'Het is logisch dat ze fluiten', zei de coach. 'De fans laten van zich horen, omdat ze balen van het resultaat. Natuurlijk zijn we er niet blij mee, maar we waren niet goed en moeten dit accepteren. De reactie van Isco? Die heb ik niet gezien.'

'Ik ben teleurgesteld, omdat we de groepsfase wilden afsluiten met een mooie avond. Dat is niet gelukt', vervolgde Solari. 'We begonnen nog wel goed aan de wedstrijd, maar we waren niet goed genoeg in het vijandelijke strafschopgebied. Daar zijn we voor gestraft.' Ondanks de wanvertoning tegen CSKA eindigde Real bovenaan in de groep. 

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
4
0
2
12-5
+7
12
2
AS Roma
6
3
0
3
11-8
+3
9
3
Viktoria Plzen
6
2
1
3
7-16
-9
7
4
CSKA Moskou
6
2
1
3
8-9
-1
7
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.