Uitermate slagvaardig VVV slaat al voor de vierde keer toe

Reacties

VVV-Venlo heeft zich opnieuw uiterst slagvaardig getoond met het oog op het nieuwe seizoen. De Zwitserse verdediger Roy Gelmi komt over van FC Thun en tekent voor twee jaar in Venlo, met een optie voor nog een seizoen.

Uitermate slagvaardig VVV slaat al voor de vierde keer toe
© Pro Shots

VVV huurde Gelmi in januari op de laatste dag van de transfermarkt al van Thun, waar zijn contract komende zomer afliep. Daardoor konden de Limburgers de 25-jarige mandekker nu transfervrij overnemen. En daar is de Eredivisie-club nu in geslaagd, waarmee het aantal versterkingen voor komend seizoen al op vier staat. Eerder trok VVV al de transfervrije Jafar Arias, Guus Hupperts en Lukas Schmitz aan.

'Roy heeft, in de korte periode dat hij aan onze club verbonden is, laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn in de laatste linie. Hij staat zijn mannetje, is lang en sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar. Roy kan het spel lezen en staat vaak op de goede plek. En bovendien zit er een goeie kop op', stelt technisch manager Stan Valckx over Gelmi, die sinds zijn komst drie keer in actie kwam.

Gelmi zelf hoopt daar de komende jaren nog heel wat wedstrijden aan toe te voegen. 'Mijn kennismaking met de club was heel prettig. Ik kwam natuurlijk op de laatste dag van de transfermarkt binnen in een periode dat de ploeg zeer goed draaide', weet de Zwitsers. 'Je ziet: we hebben kwaliteit genoeg in de ploeg. Er zit nog zoveel moois in het vat. Ik heb dan ook enorm veel zin in het nieuwe seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.