Uitdagers Liverpool maken hoge verwachtingen niet waar in fletse kraker

Reacties

Chelsea en Tottenham Hotspur hebben elkaar zondagavond in een tegenvallende Premier League-kraker geen pijn kunnen doen. Ook Steven Bergwijn en Hakim Ziyech konden het verschil niet maken in de Londense derby.

Uitdagers Liverpool maken hoge verwachtingen niet waar in fletse kraker
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Het duel tussen Chelsea en Spurs werd vooraf gezien als een krachtmeting tussen twee potentiële titelkandidaten. De ploeg van José Mourinho maakte vorige week nog indruk door het Manchester City van Pep Guardiola te verslaan, terwijl Frank Lampard de boel na een wisselvallige start ook op de rit heeft. Maar zondag konden de twee Londense clubs de hoge verwachtingen niet waarmaken.

Althans, echt in staat om elkaar pijn te doen waren Chelsea en Spurs niet. The Blues probeerden het intiatief naar zich toe te trekken. Zo deed Hakim Ziyech al vroeg een poging van grote afstand, maar de ex-Ajacied schoot recht in de handen van Hugo Lloris. Even later was de doelman van Spurs wel gepasseerd na een snelle tegenstoot, maar het doelpunt van Timo Werner werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na een kwartier moest ook Chelsea-collega Edouard Mendy voor het eerst in actie komen bij een hard schot van rechtsback Serge Aurier. De Senegalese doelman maakt sinds zijn komst indruk als bron van rust in de eerst nog zo labiele Chelsea-verdediging en hoefde ook zondag weer geen treffer te incasseren. Al was het op Stamford Bridge toch vooral Lloris die zijn ploeg op de been moest houden.

Mede dankzij de impulsen van Reece James was Chelsea ook na rust de gevaarlijkste ploeg. Zo bracht de rechtsback kort na de hervatting Tammy Abraham in stelling, maar zijn kopbal miste precisie. Halverwege de tweede helft kreeg Ziyech een schietkans, maar na een lastige stuit joeg hij de bal over. Tien minuten voor tijd was Mason Mount nog het dichtste bij, maar Lloris redde fantastisch op diens schot.

Spurs kon, met Steven Bergwijn net als tegen City in de basis, daar weinig tegenover stellen en hield de boel ook na de entree van Christian Pulisic, Olivier Giroud en Kai Havertz (in plaats van Ziyech) bij Chelsea dicht. Het resulteert in de koppositie voor de ploeg van Mourinho, die een beter doelsaldo heeft dan Liverpool. Het Chelsea van Lampard volgt op twee punten. Leicester City kan nog langszij komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.