Uitblinkers bij Feyenoord, Fortuna, PSV en Twente vullen het Elftal van de Week

Reacties

Afgaande op VI's Elftal van de Week is wel duidelijk welke teams afgelopen weekend de dienst uitmaakten in de Eredivisie. Feyenoord levert na de oorwassing van SC Heerenveen drie spelers, Fortuna Sittard, PSV en FC Twente allemaal twee.

Uitblinkers bij Feyenoord, Fortuna, PSV en Twente vullen het Elftal van de Week
© Pro Shots

De keuze was dan ook reuze na de vijfde speelronde. Zo was een 7,5 voor PSV-aankoop Noa Lang en Feyenoord-nieuweling Luka Ivanusec niet genoeg voor een plek in het Elftal van de Week, omdat Tijjani Noslin namens Fortuna Sittard uitblonk tegen FC Volendam (8). De 24-jarige vleugelaanvaller vergezelt VI's Speler van de Week Alen Halilovic daardoor in het elftal met uitblinkers van het voorbije Eredivisie-weekend.

Ook PSV levert na de eenvoudige 4-0 zege van zaterdagavond op NEC twee spelers. Luuk de Jong was met twee goals goed voor een 8 en staat in de punt van de aanval. Joey Veerman (8) bereidde de eerste twee treffers van de Eindhovenaren voor en vormt het middenveld met Halilovic en FC Twente-uitblinker Michel Vlap (8), die in een vrije rol vanaf links een heuse plaag was voor de onsamenhangende Ajax-verdediging (3-1).

Ook Daan Rots en Sem Steijn speelden zondag een belangrijke rol bij de zege op Ajax, maar hun 7,5 was niet genoeg voor een plek bij de beste elf van het Eredivisie-weekend. Rechts voorin eiste Feyenoord-aanvaler Igor Paixão met een goal een assist tegen SC Heerenveen (6-1) een plek op (8) en het middenveld was al vol. Wel staat FC Twente-rechtsback Alfons Sampsted na zijn verdienstelijke optreden (7,5) in de defensie.

Achterin is verder plaats voor twee spelers van Feyenoord en eentje van Excelsior. Quilindschy Hartman (8) was met twee assists de uitblinkers in De Kuip en krijgt gezelschap van ploeggenoot Dávid Hancko (7,5). Naast de Slowaak staat de Zweed Casper Widell (7,5), die als beste speler in het duel met Almere City FC (0-0) voorrang kreeg boven Gernot Trauner. FC Volendam-keeper Mio Backhaus was ondanks drie tegengoals tegen Fortuna goed voor een 7.

elftal van de week - speelronde 5

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.