Uitblinker Ndayishimiye leidt Willem II ook in bekertoernooi de weg

Willem II heeft woensdagavond op eenvoudige wijze de achtste finale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker bereikt. Uitblinker Mike Trésor Ndayishimiye was ook in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam belangrijk voor de Tilburgers.

Willem II
Willem II
3 - 0
Sparta Rotterdam

Ndayishimiye zette zijn goede vorm in de Eredivisie ook in het bekertoernooi door. De van NEC gehuurde spelmaker scoorde in de afgelopen drie Eredivisie-duels en had woensdagavond tegen Sparta een aandeel in alle Tilburgse goals. Het begon bij de 1-0 van Vangelis Pavlidis, die de Griek maakte nadat er een scrimmage ontstond na een vrije trap van Ndayishimiye.

Vervolgens was het de beurt aan de Belg. Ndayishimiye zette Pavlidis eerst vrij voor het doel, maar de aanvaller stuitte op keeper Tim Coremans. In de rebound was Ndayishimiye wel trefzeker: 2-0. De aanvallende middenvelder gaf de eerste helft nog meer glans met een prachtige steekpass op Ché Nunnely, die er na ruim een half uur 3-0 van maakte. In de tweede helft kreeg Ndayishimiye bijna weer een assist op zijn naam, maar Coremans was alert op de inzet van Pavlidis.

Heracles Almelo
3 - 0
FC Dordrecht

Heracles Almelo en FC Dordrecht, de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie, maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van in Erve Asito. Cyriel Dessers kreeg de eerste kans van de wedstrijd en zette even later Mauro Júnior vrij voor doelman Petar Stoskovic, maar beide pogingen werden gekeerd. Na ruim een kwartier was het toch raak voor Dessers, die afrondde in de verre hoek. De Belg zag voor rust de 2-0 afgekeurd worden wegens buitenspel na een pass van Mauro Júnior. Vlak na rust tekende Silvester van der Water voor de 2-0 en het slotakkoord was aan verdediger Tim Breukers: 3-0.

Sparta Nijkerk
nv
0 - 1
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda had alle moeite met Sparta Nijkerk en won pas na verlenging. De ploeg van trainer Ruud Brood, de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie, verloor afgelopen vrijdag nog met 1-2 van FC Den Bosch. Na negentig minuten stond het nog 0-0 en in de verlenging sloeg Huseyin Dogan toe: 0-1.