Uitblinker Linssen leidt Feyenoord langs promovendus Go Ahead Eagles

Reacties

Bryan Linssen heeft Feyenoord zondag met twee treffers langs Go Ahead Eagles geschoten. Er was ook slecht nieuws voor de Rotterdammers, die Marcos Senesi zagen wegvallen met blessures.

Uitblinker Linssen leidt Feyenoord langs promovendus Go Ahead Eagles
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Feyenoord begon tegen Go Ahead Eagles in dezelfde formatie als midweeks tegen IF Elfsborg. Dat betekende dat Jens Toornstra zijn basisplek behield en dat aanwinst Fredrik Aursnes op de bank begon. Al vroeg in het duel kregen de Rotterdammers een tegenvaller te verwerken, omdat Marcos Senesi geblesseerd moest afhaken. De Argentijnse verdediger greep na een terugspeelbal op Justin Bijlow naar zijn bovenbeen en kon niet verder. Wouter Burger nam zijn plek centraal in de defensie over.

Vroege wissel
Na de vroege wissel zorgde Alireza Jahanbakhsh namens de thuisploeg voor het eerste gevaar, maar Go Ahead Eagles liet zich ook niet onbetuigd en dook een aantal keer brutaal op voor het doel van Feyenoord. Met name Luuk Brouwers was tien minuten voor rust dichtbij, maar de middenvelder zag dat Marcus Pedersen doelman Bijlow te hulp schoot en zo voorkwam dat Go Ahead Eagles verrassend op voorsprong kwam.

In de tweede helft ging Feyenoord nog nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Guus Til was met een verdekt schot in de korte hoek al dichtbij, maar het eerste doelpunt van de middag kwam vlak daarna op naam van Bryan Linssen. De aanvaller profiteerde van een fout van voormalig Feyenoord-doelman Warner Hahn, die een schot van Luis Sinisterra moest lossen. Linssen reageerde alert en kon van dichtbij binnenwerken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de voorsprong op zak haalde trainer Arne Slot Jahanbakhsh naar de kant ten faveure van Aursnes. Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen, die als speler van Feyenoord in 2002 nog de UEFA Cup won, koos in de jacht op een punt voor drie nieuwe namen. Onder anderen aanvallers Marc Cardona en Jacob Mulenga kwamen binnnen de lijnen.

Kramp Burger
Een kwartier voor tijd kreeg Pedersen de kans om het duel in het slot te gooien. De rechtsback denderde naar voren en kreeg een vrije schietkans, maar Hahn kon zijn teleurstellende inzet eenvoudig keren. In de slotfase moest Feyenoord nog een keer noodgedwongen wisselen, toen ook Burger naar de kant moest vanwege kramp. Opvallend was dat niet Leroy Fer, maar Hendriks in de ploeg kwam.

Linssen zorgde vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd voor het slotstuk. De aanvaller rondde een uitbraak fraai af door de bal met zijn linkervoet snoeihard langs de kansloze Hahn te schieten. Daarmee was het verzet van de bezoekers definitief gebroken. Linssen was zelfs nog dicht bij een hattrick, maar zijn inzet in blessuretijd verdween via de binnenkant van de paal weer uit het doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.