Uitblinker Koopmeiners wil dolgraag AZ-ploeggenoot Helmer achterna

Reacties

Na Jeremy Helmer is Teun Koopmeiners de tweede speler van Jong AZ die in dit nog prille seizoen tot Speler van de Week in de Jupiler League wordt uitgeroepen. En wie gezien heeft wat er sinds die uitverkiezing met Helmer is gebeurd, snapt dat Koopmeiners eenzelfde route maar wat graag zou bewandelen.

Uitblinker Koopmeiners wil dolgraag AZ-ploeggenoot Helmer achterna

Bij AZ hadden ze de uitstekende ontwikkeling van Helmer ook gezien. Een blessure van Alireza Jahanbakhsh bood het talent een onverwacht snelle kans in AZ 1. Tegen NAC Breda mocht Helmer van trainer John van den Brom zijn basisdebuut maken en hij bekroonde dat vertrouwen met een slimme treffer. Geen Helmer daarom tegen Telstar, maar zijn rappe stap naar het eerste inspireerde Teun Koopmeiners ongetwijfeld.

Dinsdag was voor de negentienjarige middenvelder sowieso al een prima dag. Terwijl niemand wist waarom de streekderby tussen Jong AZ en Telstar op deze dag geprogrammeerd stond, was Koopmeiners 's middags al nieuws. Het contract van de speler die dit seizoen al met de A-selectie meetraint, werd opengebroken en verlengd tot medio 2022.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts stak de gebruikelijke lovende woorden af over weer een talent uit de jeugdopleiding. 'Teun is een controlerende middenvelder met een geweldig inzichtelijk vermogen en een uitstekende traptechniek. Hij laat bij AZ en bij de jeugdteams van Oranje zien dat hij bij de grote talenten van Nederland behoort.'

Zelf weet Koopmeiners dat hij de volgende is die een kans kan gaan krijgen in het eerste. 'AZ staat bekend als een club die de jeugd veel kansen geeft. Ik doe hard mijn best om de volgende speler te worden die debuteert in de hoofdmacht.'

Onder de vleugels van trainer Martin Haar en assistent Denny Landzaat maakt hij nu voornamelijk nog Jupiler League-minuten. 'Teun is zo'n speler voor wie dat nu enorm belangrijk is’, zei Landzaat onlangs. 'Ik deed ooit als Ajax-speler ervaring op bij MVV, hij kan het hier bij zijn eigen club.’ De vraag is wanneer zijn Eredivisiedebuut volgt. De plek van Marko Vejinovic zou de meest logische plek in het elftal voor Koopmeiners zijn. Misschien is de vraag wel of er een blessure of een schorsing van Vejinovic nodig is om Koopmeiners op te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.