Uitblinker El Ghazi vraagt de aandacht van Frank de Boer

Reacties

Anwar El Ghazi was zaterdag de grote man bij Aston Villa, door het winnende doelpunt te maken tegen Leeds United. De aanvaller maakte volgens manager Dean Smith gebruik van zijn Marcelo Bielsa-kennis en is nu al bezig aan zijn meest trefzekere seizoen in Engeland.

Uitblinker El Ghazi vraagt de aandacht van Frank de Boer
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
0 - 1
Aston Villa
Aston Villa

De goal die El Ghazi maakte tegen Leeds betekende zijn zevende van het seizoen (in alle competities). Dat is er al een meer dan in zijn eerste twee seizoenen in dienst van Villa. Belangrijker was dat zijn doelpunt tegen Leeds ook goed was voor de drie punten. De thuisploeg wist zich na de vroege openingstreffer niet langszij te knokken.

En dus waren de complimenten voor El Ghazi, die van de Birmingham Mail een 9 kreeg. De Nederlander werd door het regionale medium gekozen tot Man van de Wedstrijd. 'Hij maakte een punt en keerde terug naar de vorm van december, toen hij werd genomineerd voor de eretitel Speler van de Maand in de Premier League. Gevaarlijk', schrijft de lokale krant.

Met zijn doelpunt deed El Ghazi Leeds-manager Bielsa pijn. El Loco was eerder bij Lille nog de trainer van de Nederlander. 'Anwar weet hoe hij moest spelen tegen een team van Bielsa, want hij heeft onder hem gewerkt in Frankrijk', zei Villa-manager Smith. 'Vorige week speelde hij tegen Leicester City niet zijn beste wedstrijd, maar ik wist dat hij klaar zou zijn voor dit duel. Hij begon erg goed, maakte een mooie goal en had nog een paar goede momenten. Een prima wedstrijd van hem.'

Analist Micah Richards toonde zich een fan van El Ghazi. 'Toen ik bij Villa speelde en met hem trainde kon je altijd al zien dat hij iets bijzonders had', zei de voormalig verdediger. 'Wat ik het meest fascinerend vind aan hem is dat wanneer hij iemand heeft uitgespeeld, hij zo snel mogelijk op doel probeert te schieten. Hij vormt nu ook een goed koppel met Ollie Watkins.'

Met zijn goede cijfers en zijn goede spel vraagt El Ghazi de aandacht van bondscoach Frank de Boer, die in de komende periode zijn selectie moet samenstellen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije (24 maart), Letland (27 maart) en Gibraltar (30 maart). El Ghazi speelde tot dusver twee interlands voor Oranje, allebei in oktober 2015. 

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
9
Leeds United
38
18
5
15
62-54
+8
59
10
Everton
38
17
8
13
47-48
-1
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.