'UEFA voorkomt Champions League-debacle Atlético Madrid'

Reacties

Het beëindigen van het seizoen zou weleens heel vervelende gevolgen kunnen hebben voor Atlético Madrid. Cadena COPE speculeert echter over een helpende hand vanuit de Europese voetbalbond.

'UEFA voorkomt Champions League-debacle Atlético Madrid'
© Pro Shots

Het voetbaljaar in La Liga werd na 27 speelronden stilgelegd en het is nog maar zeer de vraag of het restant van het seizoen uitgespeeld kan worden. Atlético wil wel graag dat dit gebeurt en de reden daarvoor is duidelijk. De ploeg van Diego Simeone staat op dit moment zesde in La Liga, met een achterstand van één punt op nummer vier Real Sociedad. Als de huidige tussenstand ook de eindstand zal zijn, grijpt Atlético voor komend seizoen naast Champions League-voetbal.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Dat zou een ramp zijn voor de tweede club uit Madrid. Atlético heeft de inkomsten uit het miljardenbal heel hard nodig en kwalificatie voor de Champions League is voor de club dan ook ieder jaar de belangrijkste doelstelling. Dit seizoen haalde de ploeg van Simeone al 77 miljoen euro uit het belangrijkste Europese clubtoernooi. In het seizoen 2016/17 won Atlético de Europa League en speelde het in totaal maar zestien miljoen euro bij elkaar.

Het voorstel van de Spaanse voetbalbond is om bij het beëindigen van de competitie de Europese tickets te verdelen op basis van de huidige ranglijst. Hier werd al boos op gereageerd door Getafe, de nummer vijf van de ranglijst, en ook Atlético zit hier niet op te wachten. Mochten de hoofdstedelingen de Europa League ingaan, dan zal het volgens AS een goedbetaalde speler moeten verkopen om de balans op orde te houden. Gedacht kan worden aan Saúl Ñíguez of Thomas Partey, spelers die vooral in Engeland erg gewild zijn.

Mogelijk komt er voor Atlético hulp vanuit de Europese voetbalbond. Cadena COPE heeft begrepen dat de UEFA de ploeg van Simeone sowieso wil uitnodigen voor het komende Champions League-seizoen. Dit omdat Atlético zich voor dit seizoen heeft gekwalificeerd voor de kwartfinales, terwijl het maar zeer de vraag is of het Champions League-seizoen wel uitgespeeld kan worden, en vanwege de grootse prestaties van Atlético in het verleden. De ploeg bereikte in zowel 2014 als in 2016 de finale van het miljardenbal. Beide finales werden verloren van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.