UEFA voegt daad bij het woord en kijkt naar straf Super League-voorvechters

Reacties

De disciplinaire commissie van de UEFA heeft een officieel onderzoek ingesteld naar Real Madrid, Barcelona en Juventus naar aanleiding van hun deelname aan de European Super League.

UEFA voegt daad bij het woord en kijkt naar straf Super League-voorvechters
© Pro Shots

De andere negen ESL-clubs (Arsenal, AC Milan, Atlético Madrid, Chelsea, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur) trokken zich al snel na het aankondigen van het project terug, vooral onder druk van supporters. Deze clubs gingen eind vorige week akkoord met enkele straffen.

Real Madrid, Barcelona en Juventus hebben het idee van een Super League echter nog niet opgegeven en verspreidden afgelopen weekeinde nog een verklaring. 'De oprichtende clubs hebben geleden, en lijden nog steeds, onder de onaanvaardbare druk, bedreigingen en overtredingen om het project te verlaten', zo viel er onder meer te lezen.

Verrassend is de stap van de UEFA niet. Preses Aleksander Ceferin had zoiets vrijdag al aangekondigd. 'De UEFA zal met deze clubs nog aan de slag gaan.'

Redden
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid heeft al talloze keren duidelijk gemaakt dat een Super League nodig is om de financiële tekorten weg te werken. 'We zijn bezig om het voetbal te redden, na deze pandemie', zei de bestuurder bijvoorbeeld onlangs. 'De omzet van Real Madrid is teruggelopen van negenhonderd naar zeshonderd miljoen euro. Ik zeg het je: er is geen andere oplossing dan de Super League. Of iemand moet iets anders uitvinden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.