UEFA ziet af van Super League-stappen: Barça, Juve en Real ontlopen sancties

Reacties

De UEFA heeft de disciplinaire stappen tegen Barcelona, Juventus en Real Madrid ingetrokken. De Europese voetbalbond dreigde de drie clubs zwaar te straffen na de lancering van de Super League-plannen, maar ziet zich genoodzaakt daar voorlopig van af te zien.

UEFA ziet af van Super League-stappen: Barça, Juve en Real ontlopen sancties
© Pro Shots

Dat meldt het bestuursorgaan in een officieel statement. De UEFA zette de zaak tegen de drie grootmachten, die weigerden afstand te nemen van de mislukte plannen voor een nieuwe topcompetitie, in juni al on hold. 'Met betrekking tot een mogelijke schending van het juridische kader van de UEFA in verband met de zogenaamde 'Super League', heeft de Beroepsinstantie van de UEFA vandaag besloten de procedure nietig te verklaren', is volgens AP te lezen in de verklaring.

Verbod
Dat betekent overigens niet dat Barcelona, Juventus en Real Madrid definitief met de schrik vrijkomen. De UEFA, die dreigde met een een geldboete en uitsluiting van de Champions League, laat de optie open om de clubs op een later moment alsnog disciplinair te straffen. Voorlopig komt dat er niet van, omdat een Spaanse rechter heeft verboden om de betreffende clubs te vervolgen.

De rechter gaf de UEFA vijf dagen de tijd om te bevestigen dat de bond zich zal houden aan de uitspraak en de betreffende teams niet zal straffen voor hun betrokkenheid bij de Super League. Het Europese bestuursorgaan heeft een uur voor het verstrijken van de deadline gehoor aan gegeven aan die eis.

De zaak is door de rechter ook aanhangig gemaakt bij het Hof van Justitie in Luxemburg, de hoogste rechterlijke instelling van de Europese Unie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.