'UEFA start onderzoek naar omstreden Qatarese transfers van PSG'

Reacties

De UEFA gaat onderzoek doen naar transfers van Paris Saint-Germain. De Franse topclub verkocht drie spelers aan clubs in Qatar. Nota bene het land dat eigenaar is van de Parijzenaren.

'UEFA start onderzoek naar omstreden Qatarese transfers van PSG'
© Pro Shots

Inmiddels haalde PSG een kleine tweehonderd miljoen euro op in het Midden-Oosten. Marco Verratti en Abdou Diallo gingen al naar het Qatarese Al-Arabi. Julian Draxler volgde het duo, maar tekende bij Al-Ahli. Neymar (Al-Hilal) en Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq) vertrokken ondertussen naar Saoedi-Arabië.

Volgens L’Équipe heeft de UEFA vraagtekens bij de transfers naar met name Qatar. Omdat PSG eigendom is van investeringsgroep Qatar Sports Investments, kan er sprake zijn van belangenverstrengeling. Als uit onderzoek blijkt dat de partijen verbonden aan elkaar zijn, levert dat een straf namens de voetbalbond op.

Het onderzoek is het gevolg van de Financial Fair Play-regelgeving. Omdat gerelateerde partijen boekhoudkundig voor scheve verhoudingen kunnen zorgen, kunnen die regels omzeild worden. Spelers zouden voor buitensporige transacties verhandeld kunnen worden, zodat clubs hun financiële huishouding kunstmatig gezond kunnen houden.

Overigens is het voor de UEFA ook reden om de transfer van Allan Saint-Maximin te onderzoeken. De aanvaller ruilde Newcastle United in voor het Saoedische Al-Ahli. Die club betaalde een bedrag dat onder de geschatte marktwaarde lag van de Fransman. Pikant, omdat juist Newcastle United in handen is van een Saoedische investeringsgroep.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.