UEFA sluit Manchester City twee jaar uit van Europees voetbal

Reacties

Manchester City mag in de seizoenen 2020/21 en 2021/22 niet deelnemen aan een Europees clubtoernooi. De financiële commissie van de UEFA straft de club voor het niet op orde hebben van de financiële huishouding.

UEFA sluit Manchester City twee jaar uit van Europees voetbal
© Pro Shots

Volgens de UEFA heeft City zich niet aan de regels van Financial Fair Play gehouden, door de financiële tegemoetkoming van de hoofdsponsor te hoog in te schatten. Op die manier probeerde de club binnen de regels te handelen. De beslissing is genomen door de arbitragecommissie van de UEFA, na een hoorzitting op 22 januari. 

De UEFA stelt in een verklaring dat Manchester City vrijdag op de hoogte is gebracht. De club heeft volgens de Europese bond geen medewerking verleend aan het onderzoek naar de financiële handel en wandel. 

Behalve een Europese schorsing voor twee jaar krijgt Manchester City ook een boete opgelegd van dertig miljoen euro. De club mag nog tegen de beslissing in beroep gaan bij het CAS. Als de club gebruik wil maken van dat recht, wordt er pas definitief een uitspraak bekend wanneer het CAS zich erover gebogen heeft. Hangende het beroep worden de schorsing en de boete dan opgeschort. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.