UEFA roept AEK Athene én Ajax op het matje

De UEFA heeft officieel een zaak geopend tegen zowel AEK Athene als Ajax. Aanleiding zijn de incidenten rond de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond.

UEFA roept AEK Athene én Ajax op het matje

Kort voor de wedstrijd werd het uitvak bestookt met vuurwerk en zelfs molotovcocktails. Kort daarna voerde de oproerpolitie charges uit in het vak met Ajax-fans. Op 13 december buigt de tuchtcommissie van de UEFA zich over de zaak. AEK Athene heeft liefst zeven aanklachten aan de broek gekregen, waaronder supportersoproer, het gooien van voorwerpen door fans en, in algemene zin, een gebrek aan organisatie.

Ajax moet zich verantwoorden voor het gooien van voorwerpen en het afsteken van vuurwerk door fans. De Amsterdammers wonnen met 0-2 en stelden een ticket voor de achtste finale van de Champions League veilig.

Overigens kreeg Ajax afgelopen week een voorwaardelijke straf van één uitduel zonder supporters vanwege de gedragingen van de fans tijdens het uitduel met Benfica, waardoor de Amsterdammers moeten vrezen dat ze in de achtste finale geen uitsupporters mogen meenemen.

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax sprak zich woensdag in duidelijke bewoordingen uit over de gebeurtenissen in Athene.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen