UEFA reageert op kritiek: 'Pavard was helemaal niet knock-out'

Reacties

De UEFA is het niet eens met de kritiek die het heeft gekregen in de zaak rondom Benjamin Pavard. De bond stelt dat het 'hersenschudding-protocol' is gevolgd en komt daarnaast met een opmerkelijke statement.

UEFA reageert op kritiek: 'Pavard was helemaal niet knock-out'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
1 - 0
Duitsland
Duitsland

In het eerste groepsduel van Frankrijk (1-0 winst op Duitsland) werd Pavard hard op het hoofd geraakt door het been van tegenstander Robin Gosens, die onbesuisd inkwam om een voorzet binnen te werken. 'Het was een behoorlijke klap, ik was tien tot vijftien seconden knock-out, daarna ging het beter', zo sprak de verdediger van Bayern München, die op het veld minutenlang moest worden behandeld, na afloop van de wedstrijd tegenover BT Sport.

Het incident rondom Pavard leidde vervolgens tot veel kritiek op de UEFA, dat nog altijd géén tijdelijke wissel toestaat bij het vermoeden van een hersenschudding. Er wordt alleen nog mee getest. Nu heeft de Europese voetbalbond zich verdedigd tegen de kritiek. 'De UEFA heeft gedetailleerde informatie gekregen van de Franse medici en is achteraf blij dat het hersenschudding-protocol is gevolgd', zo luidt het statement.

Sterker nog: volgens de UEFA was Pavard helemaal niet buiten westen. 'Uit de rapporten van de Franse teamarts blijkt dat de speler niet knock-out is geweest, en dat de dokter ook geen reden had om een hersenschudding te vermoeden. Niet tijdens de wedstrijd, niet bij onderzoek achteraf. Desalniettemin zal de speler goed in de gaten worden gehouden.' En, zo herhaalt de UEFA: 'Er is afgesproken dat de teamdokter de ENIGE is die kan beslissen of een speler in een dergelijk geval door kan of gewisseld moet worden. Die beslissing moet altijd gerespecteerd worden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.