UEFA overweegt verandering Financial Fair Play-regels door coronacrisis

Reacties

De UEFA onderzoekt of de Financial Fair Play-regels moeten worden aangepast tijdens de coronacrisis. Veel voetbalclubs raken in de problemen nu er niet gevoetbald wordt en de inkomsten minder worden. Geld van investeerders kan daardoor belangrijk zijn voor clubs om te overleven.

UEFA overweegt verandering Financial Fair Play-regels door coronacrisis
© Pro Shots

'Er is een werkgroep opgezet om te kijken in welke mate licentieregels en Financial Fair Play mogelijk moet veranderen met het oog op de uitdagingen die clubs nu voor de kiezen krijgen vanwege de coronacrisis', laat de UEFA dinsdag weten aan The Associated Press. 'De situatie verandert snel en de werkgroep houdt de ontwikkelingen continu in de gaten. Het doel is om in de komende weken met een voorstel te komen.'

De FFP-regels zijn door de UEFA bedacht om te voorkomen dat clubs grote schulden opbouwen en oneerlijke concurrentie vormen met rijke investeerders die privaat geld pompen in de clubs. Overtreding van de regels kan clubs op een straf komen te staan. Clubs die Europees actief zijn, mogen bijvoorbeeld niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt.

Manchester City kreeg eerder dit jaar een FFP-straf, al is het nog niet zeker of die van kracht blijft. De Engelsen werden voor twee seizoenen uitgesloten van deelname aan Europees voetbal. City ging echter in beroep bij het CAS en een uitspraak is nog niet gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.