UEFA overweegt regels aan te passen: 'Ajax moet nu spelers gaan verkopen'

Reacties

UEFA-president Aleksander Ceferin speelt met de gedachte om clubs die heel ver komen in de Champions League automatisch startrecht te geven voor de komende editie.

UEFA overweegt regels aan te passen: 'Ajax moet nu spelers gaan verkopen'

De Sloveen probeert zo het initiatief naar zich toe te trekken in de discussie over de nieuwe opzet van het miljardenbal. 'We willen graag teams als het Ajax van afgelopen seizoen en het AS Monaco van 2017 beschermen', meldt Ceferin in een interview met The Times. 'Ajax haalde de halve finale en moet nu allemaal spelers verkopen omdat ze niet weten of ze weer kunnen deelnemen aan de Champions League.'

De besprekingen over een nieuwe opzet van de Champions League bevinden zich nog in een embryonaal stadium en gaan deels buiten de UEFA om; het gaat over een structuur die pas in 2024 moet worden ingevoerd. Volgens verschillende berichten wil de ECA-top (de ECA is de belangenvereniging voor clubs) dat er meer poulewedstrijden komen: gedacht wordt aan een format van vier groepen met acht clubs. Dat zouden veertien speeldagen betekenen om te bepalen wie naar de knock-outfase doorstromen.

Tevens komt er mogelijk een systeem van promotie/degradatie tussen de Champions League en Europa League. Met wellicht 24 Champions League-tickets die in het miljardenbal zelf kunnen worden afgedwongen ontstaat al snel iets dat lijkt op een gesloten competitie.

Ceferin kan zich niet vinden in deze ideeën. 'We moeten niet te veel clubs beschermen, dan wordt alles afgesloten. Maar we kunnen het wel bij een aantal teams doen, ploegen die ver zijn gekomen in de Champions League bijvoorbeeld. Het is een discussie die wordt gevoerd. Op 11 september is er een bijeenkomst met de competities en clubs.'

Nieuwe CL-opzet: 'De kans bestaat dat Jong Ajax in de Eredivisie komt te spelen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.