UEFA laat wangedrag PSG-bazen richting Makkelie niet over zijn kant gaan

Reacties

De manier waarop Nasser Al-Khelaïfi en Leonardo woensdagavond na de uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid verhaal gingen halen bij Danny Makkelie, krijgt een staartje. De UEFA heeft een strafprocedure geopend tegen de voorzitter en technisch directeur van Paris Saint-Germain en de club in het algemeen.

UEFA laat wangedrag PSG-bazen richting Makkelie niet over zijn kant gaan
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
PSG
PSG

Dat bevestigt de Europese voetbalbond donderdagavond aan L'Équipe. PSG klaagde na afloop steen en been over de beslissing van Makkelie om de gelijkmaker van Real niet af te keuren. In de ogen van de Parijzenaren maakte Karim Benzema een overtreding op Gianluigi Donnarumma toen hij de Italiaanse doelman onder druk zette. De Nederlandse arbiter liet echter doorspelen en VAR Pol van Boekel steunde hem in die beslissing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteindelijk ging PSG met 3-1 de boot in, waardoor het wederom naast de Champions League grijpt. Dat konden ze bij de miljoenenformatie zo slecht verkroppen, dat Al-Khelaïfi en Leonardo volgens Spaanse media op agressieve wijze verhaal gingen halen bij Makkelie en zijn collega's in de kleedkamer. 'Toen de scheidsrechter hen vroeg te vertrekken, blokkeerden ze de deur en sloeg de voorzitter opzettelijk de vlag uit de handen van een van de aanwezigen.'

Makkelie nam het incident naar verluidt op in het wedstrijdrapport en beelden van de gebeurtennissen zouden ook zijn overgedragen aan de UEFA. De Europese voetbalbond bevestigt dat alle vormen van bewijs kunnen worden gebruikt tijdens het onderzoek. PSG moet vrezen voor schorsingen en/of boetes wegens 'beledigend gedrag dat in strijd is met de elementaire regels' en 'incorrect gedrag van spelers en officials'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.