UEFA-onderzoek naar regenboogband Neuer afgerond

Reacties

De aanvoerdersband van Manuel Neuer was onderwerp van onderzoek van de UEFA. De vraag was of de Duitse doelman daarmee de reglementen had overtreden. Het antwoord was duidelijk: nee.

UEFA-onderzoek naar regenboogband Neuer afgerond
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 2
Hongarije
Hongarije

De Allianz Arena in München krijgt voor het duel Duitsland-Hongarije een gloed van alle kleuren van de regenboog als blijk van solidariteit met de LGBTI-gemeenschap in Hongarije. Althans, dat heeft gemeenteraad van de Beierse stad de burgemeester gevraagd.

De vraag is of de UEFA als organisator kan en zal instemmen met dat voorstel. De Europese bond had namelijk een onderzoek gelast naar de aanvoerdersband van Manuel Neuer. De regenboogkleuren zouden namelijk een politieke betekenis hebben en dat is volgens de UEFA-reglementen niet toegestaan.

De UEFA kwam tot de conclusie dat er geen sprake is van overtreding van de reglementen. De regenboogkleuren staat voor verscheidenheid. Het gaat dus in het geval van de aanvoerdersband van Neuer om de 'goede zaak', zo stelde de UEFA vast. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Neuer speelde bij de eerste twee groepsduels op het EK met de regenboogband, waarmee hij zijn bijdrage leverde aan de strijd tegen discriminatie van de LGBTI-gemeenschap in de wereld. Juist in Hongarije is het een onderwerp van gesprek vanwege een aangenomen anti-homowet.

De UEFA heeft ook een onderzoek gelast naar gedragingen in Boedapest, waar tijdens en voor het duel met Frankrijk mogelijk racistische uitingen zijn gedaan door Hongaarse fans. Naast homofobe en racistische spreekkoren zou ook de Hilter-groet zijn getoond.

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.