UEFA neemt schrik Ajax weg en zet quotes Ceferin recht

Reacties

De UEFA ontkent dat voorzitter Aleksander Ceferin heeft aangegeven dat er plannen zijn om het deelnemersveld voor de Champions League aan te passen, nu bepaalde nationale competities niet worden uitgespeeld. Daarmee neemt de Europese voetbalbond de eerste schrik van Ajax weg.

UEFA neemt schrik Ajax weg en zet quotes Ceferin recht
© Pro Shots

Een interview van Ceferin met beIN Sports zorgde voor de nodige ophef, toen te lezen viel dat de president aangaf dat clubs uit niet afgemaakte competities rekening moesten houden met voorrondes voor de Champions- en Europa League. Dat zou slecht nieuws zijn voor bijvoorbeeld Ajax, dat goede papieren heeft om zich voor komend seizoen te kwalificeren voor de groepsfase van het miljardenbal. Dit gebeurt wanneer de winnaar van het lopende Champions League-seizoen zich ook via de competitie zou kwalificeren voor het toernooi van volgend jaar.

'Ik denk dat de meeste competities afgemaakt kunnen worden', zo werd Ceferin geciteerd. 'De competities die niet uitgespeeld worden, en dat is de beslissing van de nationale bonden, moeten voorrondes spelen als zij zich voor de komende UEFA-competities willen kwalificeren.' Niet alleen Ajax, maar ook clubs als Club Brugge en Paris Saint-Germain schrokken behoorlijk van die teksten. Net als in Nederland is ook in België en Frankrijk reeds beëindigd.

De UEFA nam kennis van de ophef en heeft via de officiële kanalen gereageerd. De bond benadrukt dat Ceferin heeft aangegeven dat clubs uit vroegtijdig beëindigde seizoenen wel rekening moeten houden met de voorrondes voor de Europese toernooien, maar hij heeft het hier enkel over de huidige ticketverdeling. Ceferin heeft niet aangegeven dat er wordt overwogen om het deelnemersveld te veranderen; clubs die normaal gesproken recht hebben op een direct Champions League-ticket hoeven dus niet te vrezen.

EK
Ceferin sprak met beIN Sports ook over het EK, dat is uitgesteld tot de zomer van 2021. Het was de bedoeling dat het toernooi in twaalf verschillende landen zou gaan spelen, maar door de verplaatsing is het nog maar de vraag of dit haalbaar is. Met drie speelsteden zijn er 'wat problemen', laat Ceferin weten.

Een probleem is dat volgens de UEFA-preses niet. 'In principe willen we het EK in twaalf steden houden. Maar als dat niet lukt, zijn we bereid om het in tien, negen of zelfs acht te doen', zei Ceferin. Amsterdam is een van de twaalf speelsteden.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.