UEFA komt met derde clubtoernooi

Reacties

De UEFA heeft het licht op groen gezet voor een nieuw Europees clubtoernooi. Naast de Champions League en de Europa League komt er vanaf 2021 een derde competitie, die de werktitel 'Europa League 2' heeft gekregen. Dat maakt de UEFA zondagavond bekend in een statement.

UEFA komt met derde clubtoernooi

De plannen voor een derde toernooi bestaan al een tijdje en hebben nu vorm gekregen. Aan de Europa League 2 zullen 32 clubs deelnemen, hetzelfde aantal als in de Champions League. Het deelnemersveld van de Europa League wordt door de invoering van de nieuwe competitie teruggebracht van 48 naar 32 teams.

In de nieuwe competitie worden 141 wedstrijden gespeeld, verdeeld over vijftien wedstrijdweken. Het speelschema zal precies hetzelfde zijn als in de Europa League en er zal dus ook op donderdag worden gevoetbald. De winnaar van de Europa League 2 mag in het seizoen daarop meedoen aan de Europa League.

Door de invoering van het nieuwe toernooi zullen er in de toekomst ploegen uit minstens 34 landen meedoen aan de groepfase van de Europese toernooien. Momenteel is de garantie nog dat er ploegen uit minstens 26 landen een hoofdtoernooi halen. 'Er zullen meer wedstrijden zijn voor meer ploegen', zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. 'Dit toernooi is ontstaan na meerdere gesprekken met de clubs uit de European Club Association.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.