UEFA kan gaan loten om resultaat in Nations League te bepalen

Reacties

Het lot kan letterlijk een rol gaan spelen in de Nations League. De UEFA heeft loting als laatste optie toegevoegd om een beslissing te forceren bij wedstrijden die door het coronavirus niet kunnen worden gespeeld.

UEFA kan gaan loten om resultaat in Nations League te bepalen
© Pro Shots

De UEFA heeft protocollen opgesteld in de hoop dat het coronavirus geen gevolgen heeft voor het verloop van de komende interlandperiode. In veel landen is een uitzondering gemaakt voor sportploegen, zodat de spelers niet in quarantaine hoeven zoals normale burgers wel moeten volgens de in sommige landen geldende coronamaatregelen.

Toch heeft de Europese bond het reglement op verschillende onderdelen aangepast om mogelijke problemen door het coronavirus het hoofd te bieden. Als spelers op last van de plaatselijke autoriteiten in quarantaine worden geplaatst, dan zal de wedstrijd doorgaan als er minimaal dertien spelers beschikbaar zijn. Van die dertien spelers is er minimaal één een keeper.

Mocht dat aantal niet haalbaar zijn, dan wordt er waar mogelijk door de UEFA een nieuwe datum geprikt. Daarbij heeft de Europese bond het recht om het duel te verplaatsen naar neutraal terrein. Is een dergelijke verplaatsing in tijd en plaats niet mogelijk, dan wordt de schuldvraag neergelegd bij de tuchtcommissie. In het geval er geen schuldige kan worden aangewezen, dan wordt er geloot voor het resultaat. De opties zijn dan 1-0, 0-1 of 0-0.

Deze afspraken gelden voor de Nations League, de kwalificatie voor het EK Onder-21 jaar en het EK-kwalificatie voor de vrouwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.