UEFA heeft bemoedigend bericht voor KV Mechelen

Reacties

In een week tijd ziet de sportieve toekomst voor KV Mechelen er een stuk mooier uit. De UEFA heeft onder voorwaarden groen licht gegeven voor een Europese rentree.

UEFA heeft bemoedigend bericht voor KV Mechelen

KV Mechelen moest vrezen dat de promotie naar de Jupiler Pro League en de bekerwinst aan waarde zou verliezen. Het onderzoek naar onrechtmatigheden en omkoping zorgde voor grote onzekerheid over de sportieve toekomst van Malinwa. Op basis van het onderzoek besliste de Belgische bond (KBVB) begin juni dat Mechelen niet mocht promoveren, niet in Europa mocht uitkomen en ook niet in het Belgische bekertoernooi.

De uitspraak van het Belgische Arbitragehof (BAS) bracht vorige week al een eerste opluchting. KV Mechelen had met succes de straf van de KBVB aangevochten en start komend seizoen op het hoogste niveau. Op 27 juli staat de seizoenouverture tegen Zulte-Waregem op het programma.

De UEFA heeft zich nu uitgelaten dat KV Mechelen in principe als bekerwinnaar direct geplaatst is voor de Europa League. Het gaat wel om een voorlopig oordeel aangezien de Europese voetbalbond wacht op een definitief vonnis van het BAS, dat in augustus wordt verwacht. Mocht die oordelen dat KV Mechelen alsnog van Europees voetbal wordt uitgesloten, dan gaat er een streep door het Europa League-startbewijs van KV Mechelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.