UEFA grijpt keihard in na rellen tussen AEK en Dinamo Zagreb

Reacties

Dinamo Zagreb mag het volledige Europese seizoen geen uitsupporters meenemen. Dit heeft de UEFA besloten na de rellen voor de uitwedstrijd tegen AEK Athene. Deze rellen resulteerden in het overlijden van een Griek.

UEFA grijpt keihard in na rellen tussen AEK en Dinamo Zagreb
© Pro Shots

Nog voordat AEK en Dinamo Zagreb elkaar zouden treffen in de derde voorronde van de Champions League, ging het flink mis. De wedstrijd werd uitgesteld, waardoor zaterdagavond pas de beslissing viel in het tweeluik. AEK ging na een laat doelpunt door naar de play-offs van de Champions League, Dinamo Zagreb krijgt een kans om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Dat moet het dus doen zonder de steun van de uitfans. Lukt het overigens niet om te winnen van Sparta Praag in de play-offs van de Europa League, dan gaat Dinamo Zagreb naar de groepsfase van de Conference League.

De UEFA schrijft dat de Kroaten het hele seizoen geen uitfans mee mogen nemen. De Europese voetbalbond laat weten dat het gaat om minimaal één seizoen zonder uitfans, waardoor de straf mogelijk nog hoger uit kan vallen. Dinamo Zagreb moet ook een plan van aanpak samenstellen om herhaling van deze situatie te voorkomen in de toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.