UEFA grijpt in na discutabel doelpunt Mbappé: 'In strijd met de geest van het spel'

Reacties

Het controversiële doelpunt in de finale van de Nations League wakkerde de Spaanse furie aan. Had de treffer van Kylian Mbappé wel mogen tellen? Ja, schrijven de regels voor. Maar als het aan UEFA-scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti ligt, wordt daar verandering in aangebracht.

UEFA grijpt in na discutabel doelpunt Mbappé: 'In strijd met de geest van het spel'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Hoe moeilijk het ook te verkroppen was voor Spanje, scheidsrechter Anthony Taylor keurde het doelpunt van Mbappé volgens het boekje terecht goed. Omdat Eric García de bal nog licht toucheerde, ontstond een nieuwe situatie. 'De speler (García, red.) kwam opzettelijk voor de man om de bal te spelen, terwijl de tegenstander zich niet met het spel bemoeide', blikt Rosetti in Marca terug.

'Maar deze zaak laat zien dat de huidige interpretatie van de regel in strijd lijkt te zijn met de geest van het spel, namelijk voorkomen dat spelers misbruik maken van hun buitenspelpositie', vervolgt de Italiaan. 'Het standpunt van de UEFA is dat de formulering van een regel verbeterd moet worden als dat in overeenstemming is met het spel. Ik heb al contact opgenomen met mijn collega's van de FIFA en IFAB (Spelregelcommissie, red.) en zal de oplossingen bespreken tijdens de volgende vergadering.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.