UEFA bevestigt: 26 spelers in EK-selecties

Reacties

Op het komende EK mogen bondscoaches 26 spelers opnemen in de toernooiselectie. Dit heeft de UEFA dinsdag bevestigd. Tijdens eerdere eindtoernooien was 23 nog het maximum.

UEFA bevestigt: 26 spelers in EK-selecties
© Pro Shots

De Europese voetbalbond komt diverse coaches hiermee tegemoet. Onder anderen Roberto Martínez (België) en Roberto Mancini (Italië) lieten de voorbije interlandperiode weten dat het goed zou zijn als er in de EK-selecties ruimte zou zijn voor meer spelers. Eerder werd al wel bekend dat er vijf wissels zijn toegestaan op het EK.

Naast het vergroten van de spelersgroepen heeft de UEFA ook besloten dat landen spelers mogen oproepen in het geval van ziekte of een zware blessure. 'De huidige regelgeving staat onbeperkte vervangingen toe in het geval van een ernstige blessure of ziekte voor de eerste wedstrijd, op voorwaarde dat de vervangende speler kan aantonen gezond te zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bovenstaande geldt alleen voor veldspelers, keepers mogen het hele toernooi door ingevlogen worden bij blessureleed. Overigens betekent de uitbreiding van de selecties niet dat bondscoach Frank de Boer straks vijftien spelers naast zich heeft zitten op de bank. Het maximum van twaalf wisselspelers blijft staan.

Het Nederlands elftal start op 13 juni aan het Europese eindtoernooi, Oekraïne is op die dag de tegenstander. De spelerslijsten mogen tot en met 1 juni ingeleverd worden. Dit betekent dus dat Oranje bijna twee weken heeft om spelers eventueel te vervangen voor de eerste wedstrijd op het EK wordt afgewerkt.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
3
0
0
8-2
+6
9
2
Oostenrijk
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Oekraïne
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noord-Macedonië
3
0
0
3
2-8
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.