Twijfels in Italië over basisplaats De Ligt bij start Serie A

Reacties

Matthijs de Ligt is met een transfersom van 85,5 miljoen euro, waarvan 75 miljoen euro naar Ajax gaat, dé topaankoop van Juventus in deze zomer. Toch is het afwachten of de verdediger zaterdag bij de start van het nieuwe seizoen in de Serie A in de basiself begint.

Twijfels in Italië over basisplaats De Ligt bij start Serie A

De Ligt heeft geen overtuigende voorbereiding achter de rug en begon zaterdag, in de laatste oefenwedstrijd voor de start van het voetbaljaar, op de bank. De twintigjarige Nederlander mocht pas na ruim een uur invallen tegen Triestina. Op dat moment stond de eindstand, 0-1 dankzij een geweldig doelpunt van Paulo Dybala, al op het scorebord.

Tegen Triestina begon Juventus met het oude vertrouwde verdedigingsduo Giorgio Chiellini - Leonardo Bonucci. Verschillende Italiaanse media verwachten dat Maurizio Sarri, die tegen Triestina vanwege ziekte ontbrak, zaterdag tegen Parma ook weer voor dit tweetal zal gaan kiezen. Dat zou dus betekenen dat De Ligt als man van 85,5 miljoen euro op de bank moet plaatsnemen.

Tuttosport, de Italiaanse sportkrant uit Turijn die er vaak bovenop zit als het om Juventus gaat, gelooft daar niets van. Het medium weet dat De Ligt is binnengehaald als een nieuw boegbeeld voor Juventus en voorspelt dat de Golden Boy gewoon in de basis aan het Serie A-seizoen gaat beginnen. De Ligt gaat volgens de informatie van Tuttosport een duo vormen met Chiellini.

Voor De Ligt zou een basisplaats een mooie kans zijn om een einde te maken aan de twijfels. De verdediger ligt vanwege zijn transfersom onder een vergrootglas in de Italiaanse media en weet dat het nog beter moet. Het ongelukkige optreden van De Ligt tegen Internazionale, in de strijd om de International Champions Cup, wordt in de sportkranten nog vaak opgerakeld. De Ligt maakte bij zijn basisdebuut een eigen doelpunt en keerde niet terug voor de tweede helft.

Na afloop van dit duel nam Sarri het voor de jongeling op. 'Ik heb een fout gemaakt deze ochtend door hen nog 45 minuten te laten trainen. Dat voelden we in deze hitte', zei de coach toen. 'De Ligt speelde tijdens onze slechtste fase van de wedstrijd, maar dat was niet zijn verantwoordelijkheid.' Geen zorgen dus bij Sarri, maar het is afwachten of hij De Ligt zaterdag laat beginnen tegen Parma.

Parma
Parma
0 - 1
Juventus
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.