Twente pakt door: voormalig Atlético-verdediger volgende aanwinst

Reacties

Enkele dagen na de komst van Aitor Cantalapiedra en Ricardinho heeft FC Twente opnieuw een speler aangetrokken. De Spaanse verdediger Nacho Monsalve komt transfervrij over van Rayo Vallecano en tekent voor één seizoen in Enschede.

Twente pakt door: voormalig Atlético-verdediger volgende aanwinst

Daarmee begint de nog verre van complete selectie van trainer Marino Pusic steeds meer vorm te krijgen. In de jacht op een snelle terugkeer in de Eredivisie was technisch directeur Ted van Leeuwen lang met handen en voeten gebonden, totdat er na lang wachten duidelijkheid over het spelersbudget kwam dankzij financiële steun van sponsors en de gemeente.

Van Leeuwen pakte vervolgens door met het contracteren van Cantalapiedra, een 22-jarige vleugelspits met een verleden bij Barcelona, en de geroutineerde Braziliaanse back Ricardinho (33). De 24-jarige Monsalve is de volgende aanwinst voor de Tukkers. De bij Atlético Madrid opgeleide mandekker speelde in het seizoen 2015/16 nog een keer mee in de hoofdmacht.

Tot een doorbraak in de ploeg van trainer Diego Simeone kwam het niet. In de zomer van 2016 stapte Monsalve over naar de B-ploeg van Deportivo La Coruña, om een jaar later terug te keren naar Madrid voor een contract bij Rayo. Dat verhuurde hem afgelopen seizoen aan Recreativo, waar hij zeventien keer meedeed in de Segunda División B.

Op de eerste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie - op 17 augustus - neemt FC Twente het in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.