Twente beëindigt huurdeal Nakamura en ziet af van optie tot koop

Reacties

Keito Nakamura vertrekt al na een seizoen weer bij FC Twente. Het huurcontract van de Japanse jeugdinternational liep eigenlijk nog een jaar door, maar wordt voortijdig beëindigd. Ook zien de Tukkers af van de optie tot koop.

Twente beëindigt huurdeal Nakamura en ziet af van optie tot koop
© Pro Shots

Twente huurde Nakamura vorig jaar voor twee seizoenen van Gamba Osaka en troefde destijds onder meer FC Groningen af. De negentienjarige vleugelaanvaller was in het afgebroken Eredivisie-seizoen goed voor vier goals en zeventien duels, maar keert dus niet meer terug in Enschede. In plaats daarvan huurt de Belgische club Sint-Truiden hem komend seizoen van Gamba Osaka.

'Hoewel ik maar één seizoen voor FC Twente heb gespeeld, voelde ik me hier elke dag gelukkig en geloofde ik dat ik gestaag groeide als voetballer', vertelt Nakamura op de clubwebsite. 'Ik ben er trots op dat ik mijn carrière in Europa bij FC Twente kon beginnen. Volgend seizoen speel ik voor Sint Truiden, de ervaring die ik hier op heb gedaan wil ik daar mee naartoe nemen.'

Nakamura was afgelopen seizoen een van de vele spelers die onder het bewind van technisch directeur Ted van Leeuwen op huurbasis werd aangetrokken. Inmiddels heeft Van Leeuwen plaatsgemaakt voor Jan Streuer. Onlangs werd Ron Jans aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Dinsdag werd bekend dat Twente als gevolg van de coronacrisis achttien werknemers moest ontslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.