Twente-aanwinst El Hamdaoui speelgerechtigd voor duel met PSV

Reacties

FC Twente beschikt zaterdag over aanwinst Mounir El Hamdaoui. De Arabische bond heeft de aanvaller vrijgegeven waardoor hij sneller dan verwacht speelgerechtigd is voor de Tukkers.

Twente-aanwinst El Hamdaoui speelgerechtigd voor duel met PSV

In eerste instantie ging Twente er vanuit dat het nog wel tot eind januari kon duren voordat de Arabische bond de formaliteiten rond de overgang van El Hamdaoui zou afronden, maar dat valt mee. Gertjan Verbeek kan daardoor zaterdag een beroep doen op de Marokkaan als koploper PSV op bezoek komt.

De speler tekende afgelopen woensdag een contract in Enschede dat hem tot het eind van het seizoen aan de club verbindt. Afgelopen weekend miste hij door de formaliteiten de degradatiekraker tegen Roda JC, die uiteindelijk in 1-1 eindigde. 

Fitheid
De ex-speler van onder meer AZ, Ajax en Fiorentina zat zonder club na zijn vertrek bij Al-Taawon in Saoedi-Arabië. Zijn laatste kunstje in de Eredivisie was namens de Alkmaarders. In het seizoen 2015/16 speelde hij zeven wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij één keer scoorde. Onlangs hield de spits nog zijn conditie op peil bij AZ.

'Ik ben sindsdien elke dag bezig geweest', zegt El Hamdaoui op de website van Twente. 'Daarvoor heb ik een aantal jaar in het buitenland gespeeld en dan voelt het ook wel weer vertrouwd om terug te zijn in Nederland. Dat het bij FC Twente is, vind ik mooi. Een grote club met een mooi stadion en goede supporters. Oussama Assaidi ken ik en daar heb ik de afgelopen tijd meerdere keren contact mee gehad over de club.'

'Met Maher en El Hamdaoui haalt Twente voetballend en scorend vermogen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.