Tweetal Fortuna krijgt karrenvracht aan complimenten

Reacties

Bij Fortuna Sittard waren ze er nog niet helemaal uit wie de grootste schouderklop verdiende na de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior. Lazaros Lamprou scoorde tweemaal, maar doelman Alexei Koselev dreef de voorhoede van Excelsior tot waanzin.

Tweetal Fortuna krijgt karrenvracht aan complimenten

'Ik dacht na die eerste redding: misschien houdt hij het hierbij. Maar helaas. Die keeper keepte de wedstrijd van zijn leven', jammerde Excelsior-aanvaller Ali Messaoud na afloop tegenover de camera's van FOX Sports. Messaoud zorgde nog wel voor de 2-1, maar het was aan de Moldavische Fortuna-doelman Koselev te danken dat de Rotterdamse productie daartoe beperkt bleef.

'Miraculeus', vond Adrie Poldervaart het feit dat zijn ploeg niet vaker scoorde. 'Die doelman had meerdere miraculeuze reddingen', vond de Excelsior-coach, waarna zijn collega aan de andere kant het volgende compliment voor de doelman in petto had. 'Hij pakt een paar goede ballen, soms met hulp van de paal. Maar dat moet je afdwingen hè', zei René Eijer met een lach.

De hoofdrolspeler zelf bleef bescheiden en gunde het moment of fame aan zijn teamgenoot: Lazaros Lamprou, die twee keer trefzeker was. 'Lazaros was vandaag echt heel goed. Hij was on fire. Die eerste goal was heel erg goed. Het is zo moeilijk om hem zo te raken', loofde Koselev zijn Griekse ploegmaat. 'Die eerste, fantastisch. Echt schitterend', vond ook Eijer.

Hoewel anderen de eerste goal van Lamprou, een afstandsknal in de kruising, verkozen tot mooiste van de wedstrijd vond de 21-jarige Griek zijn tweede mooier. 'Ik kan niet kiezen, maar misschien toch de tweede. Ik houd ervan om te dribbelen', aldus Lamprou, die van de laatste zes wedstrijden slechts twee keer speelminuten maakte. 'Dit is mijn doorbraak. Ik ben weer terug en help mijn team aan de winst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.