Pensioen geadviseerd aan Buffon, Sterling niet te houden

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pensioen geadviseerd aan Buffon, Sterling niet te houden

'Buffon moet stoppen. Juventus gaat de Champions League niet winnen met hem. Hij was een geweldige doelman, maar soms missen spelers het juiste moment om met hun voetbalpensioen te gaan. Hij wil waarschijnlijk de Champions League een keer winnen, maar hij is niet langer een keeper van wereldniveau. De club en de coach moeten hem duidelijk maken dat de tijd is gekomen om te stoppen.'
• Felle kritiek vanuit Duitsland op Gianluigi Buffon. De legendarische keeper ging dinsdagavond tegen Tottenham Hotspur niet vrijuit bij een vrije trap van Christian Eriksen en dat is voor voormalig Duits international Mario Basler reden om de doelman af te branden. 

• Een prachtige actiefoto van Raheem Sterling en FC Basel-speler Taulant Xhaka ging dinsdag de wereld over. Op de foto doet Xhaka er werkelijk alles aan om de pijlsnelle Citizen tegen te houden, maar het was genoeg. De Engelse ploeg won uiteindelijk overtuigend met 0-4. Sterling kan de foto wel waarderen.

• Een belangrijke taak voor iedere trainer is de sterspeler vertrouwen geven, zeker als er degradatieproblemen zijn. David Moyes heeft dat begrepen en deelt bij zijn persconferentie zijn reactie op de nieuwe coupe van Marko Arnautovic. 'Toen hij donderdag binnenkwam met die nieuwe kleur wilde ik hem niet vertellen dat het lelijk was. "Ziet er goed uit, Marko." Hij was er blij mee, maar in werkelijkheid dacht ik wel wat anders', aldus de West Ham United-manager.

Marko Arnautovic scoorde zaterdag bij de 2-0 zege van West Ham op Watford.
Marko Arnautovic scoorde zaterdag bij de 2-0 zege van West Ham op Watford.

• In de categorie: weet je nog? De herinneringen aan de historische avond met de vijf goals van Robert Lewandowski zijn nog vers bij Bayern München. De Pool had er tegen VfL Wolfsburg op 22 september 2015 ook maar negen minuten voor nodig. Het schrijven van een simpel popliedje kost blijkbaar meer tijd.

• Een duur ijsje! Palermo heeft van de Italiaanse voetbalbond een boete van tienduizend euro gekregen voor het ijsincident met een scheidsrechter. De arbiter werd door een supporter bekogeld met een hoorntje tijdens de thuiswedstrijd met Foggia. Jammer genoeg zijn er geen beelden.

'Het meeste concrete voorstel kwam in 2003/04 van Real Madrid. Uiteindelijk had ik op dat moment alleen al alles wat ik wilde: clubliefde en passie waren voor mij belangrijker dan de kans om elders een prijs te winnen. Voor mij was het belangrijkste om heel mijn leven hetzelfde shirt te blijven dragen.'
Francesco Totti geeft in gesprek met Sky Italia een lesje clubliefde. De AS Roma-legende geeft met een lach ook zijn mening over de op hol geslagen transfermarkt: 'Ik zou nu tweehonderd miljoen euro hebben gekost.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.